Чарът на една жена се крие в нейната коса. Определено

Чарът на една жена се крие в нейната коса. Определено ...

Как да възстановим нормалните обем и дължина на косата ни?

Чарът на една жена се крие в нейната коса. Определено винаги обръщаме внимание на външния ѝ вид и най-вече на нейните чистотата и дължината. Но в забързан свят като днешния, все по-често се случва да страдаме от косопад, изтощаване на косата и цялостно скъсяване на здравата коса, поради нацъфтяване на краищата. Как да се справим с всичко това? Можем ли да стимулираме растежа на нашата коса по естествен начин?
Това е един най-често задаваните въпроси не само сред нежния пол, но също и сред мъжете.

Препоръките за започват с начина ни живот – живеем ли здравословно, как и с какво се храним, какви козметични продукти използваме и как ги нанасяме върху нашата коса и то най-вече различните видове балсами. Също така не бива да забравяме допълнителните суплементи, които можем да приемаме, във връзка с подобряването на здравето на косата ни. Това могат да са хранителни добавки, микроелементи, витамини и др. Всичко това би доведело до удължаване на здравата коса, както и стимулирането на скалпа и космените луковици във връзка с подобряването на състоянието ни след интензивен косопад.
Какви други процедури можем да използваме, за да коригираме последиците от интензивно отпадане на косми от скалпа?
Едно от най-добрите решения в последно време е така наречената и известна вече в цял свят трансплантация на коса. Това е изключително успешна процедура, при която имаме преместване на косми от място на скалпа, където те са с по-голяма концентрация, на място, където липсват. По този начин можем да коригираме граничните линии на окосмяване, както и острови с липсващо такова. Методът има и своите ограничения, което означава, че не винаги е подходящ за нас като евентуални пациенти. За да преценим дали би имала видим ефект и при нас, винаги е редно да се консултираме с добър мултидисциплинарен медицински екип, който да установи каква е конкретната причина за косопада, а след това да ни разясни какви биха били евентуалните терапевтични стъпки в нашето поведение.

Грижите за нашата коса трябва да бъдат от първостепенно значение в ежедневието ни. Красивият външен вид е символ на добро здраве, а това е най-голямото богатство, което притежаваме!

Източник на снимка:Alon Za / Shutterstock.com

Източник: hotarena.net