Чарът на дългите пътуванията с влак е особен и не

...
Чарът на дългите пътуванията с влак е особен и не
Коментари Харесай

Тръгва нов нощен влак, който ще минава през европейските столици

Чарът на дългите пътуванията с трен е необикновен и не е за всеки, само че можете доста да изпуснете, в случай че в никакъв случай не сте пробвали това прекарване.

Това лято феновете на железопътните пътешествия ще могат да се качат на най-новия спален трен в Европа, свързващ някои от най-големите градове и най-популярните туристически дестинации на континента.

European Sleeper ще се движи през нощта по маршрут, който свързва столиците Брюксел, Амстердам, Берлин и Прага.

Пътниците, които идват от Лондон, могат да заловен Eurostar и да се трансферират на нощния трен в Брюксел.

Нощните влакове първо ще се движат в три дни от седмицата, като в дълготраен проект се чака пътуванията да станат ежедневни, според от търсенето.

Влакът ще потегля от Брюксел към 19:30 часа локално време, ще минава през дестинации като Ротердам, Хановер и Дрезден и ще се идва в Прага малко след 10 часа сутринта.

Освен това пасажерите могат да бъдат спокойни, че пътуват по най-хубавия метод за околната среда, защото влаковете създават 75 тона по-малко въглеродни излъчвания, в сравнение с би генерирало същото пътешестване със аероплан.

European Sleeper ще предлага безвъзмезден Wi-Fi, кафе и закуска на борда.

Това е единствено началото на влаковата линия, написа profit.bg. Холандско-белгийската компания, която ръководи линията, има намерение да пусне повече нощни влакове през идващите години, в това число от Брюксел непосредствено до Варшава през 2023 година

Повече детайлности, в това число началните дати, равнищата на комфорт и цените на билетите към момента следва да бъдат оповестени, като се чака да бъдат пуснати в продажба напролет на 2022 година

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР