Chaparral VTOL може да пренася товари с тегло до 226

...
Chaparral VTOL може да пренася товари с тегло до 226
Коментари Харесай

Чудовищният дрон Chaparral VTOL на Elroy Air вече е в предпроизводствена фаза

Chaparral VTOL може да придвижва товари с тегло до 226 кг на разстояние 480 километра в пресечени местности на всички места по света

Емил Василев преди 23 секунди 1 Сподели

Най-четени

IT НовиниКалин Карабойчев - 13:13 | 03.06.2023

„ Се таа брат “ е повода съдът да спре достъпа до Zamunda и Pirate Bay

IT НовиниСветлин Желев - 20:18 | 01.06.2023

Ще блокират торент уеб страницата Zamunda след решение на съда

ХардуерСветослав Димитров - 19:16 | 30.05.2023

Започнаха продажбите на Huawei Watch 4 и Watch 4 Pro – първият в света часовник, който може да мери кръвната захар

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Elroy Air показа своя нов, усъвършенстван самостоятелен дрон с отвесно политане и кацане (VTOL), наименуван Chaparral. Описван като „ хибрид сред недодялан хеликоптер и закален в борбите аероплан “ от съоснователя на компанията Клинт Коуп, самостоятелният безпилотен дрон може да помогне за доставката на жизненоважни колета до всеки далечен регион на планетата.

Chaparral е неповторим дрон, който може да излетява и каца отвесно с помощта на осемте си отвесни вентилатора. Освен това той има четири въртящи се витла за полет напред. Със своят хибридно-електрически задвижващ елемент, той може да измине до 482 километра и да транспортира товари с тегло сред 136 и 226 кг. Полезният товар е комфортно ситуиран в капсула, която може да се подвига и смъква самостоятелно. Chaparral е особено планиран да се побере в общоприет морски резервоар за транспорт, което го прави извънредно портативен вид, който може елементарно да се транспортира, и употребява на всички места по света.

„ Chaparral ще бъде жизненоважна логистична връзка за хората по света с ненадеждни пътища и в отдалечени и селски региони, до които през днешния ден се стига за по-дълго време. “

каза Коуп в изказване за пресата

През 2019 година Elroy показа първичен модел на своя дрон, който по-късно усъвършенства. Наскоро компанията разкри, че е постигнала съглашения за даване на 500 бройки на разнообразни търговски, отбранителни и филантропични клиенти, като общата стойност на търсенето е над 1 милиард $.

Сферата на доставките на товари бързо се уголемява с помощта на напъните на одобрени компании за доставки с дронове като Zipline и Wing на Alphabet. Наред с доставката на дребни товари, по-нови компании като Elroy Air изследват и опцията за доставка на по-големи товари. Привлекателността на този бранш се крие в капацитета му за самостоятелни интервенции, което понижава рисковете за човешкия живот, защото отпада нуждата от водачи и пасажери. Освен това създаването на ефикасни електрически VTOL системи опрости товаренето и разтоварването на товари.

Основното преимущество на Chaparral е способността му бързо да направлява в предизвикателни региони, което го прави прелъстителен за военни и филантропични интервенции. Elroy си е обезпечил поддръжка от Военновъздушните сили на Съединени американски щати и от AYR Logistics, която си сътрудничи с филантропични организации като Организацията на обединените народи и Световната продоволствена стратегия (WFP).

Към Elroy демонстрират интерес военни и филантропични клиенти, както и районни самолетни компании като американската Mesa Airlines, които обмислят потреблението на технологията за задачите на експресните колета и медицинските доставки.

„ Все по-често се сблъскваме с търсенето на доставки на същия и на идващия ден, само че доста селски общности са откъснати от националната транспортна система. Недостигът на водачи и екологичните разпореждания вършат това още по-голямо предизвикателство. С помощта на Chaparral сме разчувствани, че ще можем да осигурим самостоятелна доставка на товари, с цел да помогнем за възобновяване на връзките с тези общности. “

обяснява основният изпълнителен шеф на Mesa Airlines Джонатан Орнщайн в изказване за пресата
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР