Chaos — българската компания, която спечели Оскар и Еми благодарение

...
Chaos — българската компания, която спечели Оскар и Еми благодарение
Коментари Харесай

Българската компания с Оскар се слива с конкурент и създава световен лидер в 3D визуализациите

Chaos — българската компания, която завоюва " Оскар " и " Еми " с помощта на софтуерните си решения за 3D визуализации и рендеринг, се слива с Enscape, която пък предлага рендеринг в действително време най-много с приложения в архитектурата, строителството и инженерната активност. Обединената компания, която ще резервира името Chaos, ще се трансформира в международен водач в 3D визуализациите.

Родната Chaos е учредена през 1997 година от Владимир Койлазов и Петър Митев. Основният ѝ артикул е софтуерът V-Ray, който е употребен в над 160 кинопродукции като Avatar, Game of Thrones, Deadpool, Ironman и други. V-Ray пресмята и трансформира компютърния модел във фотореалистично 3D изображение с нужната текстура, цвят и светлина.

Компанията е учредена в София, само че към този момент има офиси в Прага, Сеул, Токио и Лос Анджелис. В нея работят към 400 души, като над 300 се намират в българската столица. През 2020 година Chaos генерира 45,8 млн. доходи.

Макар че киноиндустрията може да се дефинира като по-вълнуваща, главните клиенти на българската компания в действителност са от дизайнерските и архитектурните среди.

" 90% от огромните архитектурни студия в международен мащаб употребяват технологията, както за планиране на нови здания, по този начин и за вътрешен дизайн, демонстрира статистиката ни ", сподели преди време пред публицисти Митев. Например, софтуерът е употребен за най-високата постройка в Дубай, Бурдж Халифа.

Освен в киноиндустрията, цифровите игри и архитектурните планове, V-Ray намира място и в основаването на дизайна и визията на едни от най-луксозните коли в света. В това число влизат Ferrari F430, Audi S8 и BMW 435I.

След сливането Петър Митев, до момента основен изпълнителен шеф на Chaos, ще раздели поста с Кристиян Ланг, CEO на Enscape. Койлазов, съосновател на Chaos и шеф на софтуерните интервенции, ще продължи да движи развойната активност и нововъведенията. Общо, новата компания ще има над 500 чиновници по света.

Централният ѝ офис ще бъде изместен в Карлсруе, Германия, като офисът в София ще бъде непокътнат.

Очаква се договорката да бъде завършена още до края на март т.г. Стойността ѝ не се оповестява.
 Българската компания, която завладя Холивуд
Българската компания, която завладя Холивуд

За пътя на Chaos Group от софийския офис до премията " Оскар "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР