Чънду. Министърът на туризма Николина Ангелкова се срещна с Негово

...
Чънду. Министърът на туризма Николина Ангелкова се срещна с Негово
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова се срещна с принца на Саудитска Арабия

Чънду. Министърът на туризма Николина Ангелкова се срещна с Негово Кралско Височество Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал Сауд, принц на Кралство Саудитска Арабия, оповестиха от пресцентъра на министерството . Двамата разговаряха по време на 22-рата Генерална асамблея на Световната организация по туризъм (СОТ) към Организация на обединените нации, която се провежда в китайския град Чънду. Акцент в диалога на министъра на туризма и принца на Саудитска Арабия бяха опциите за надграждане на извънредно положителното съдействие сред двете страни в областта на туризма.
„ Още през месец октомври 2016 година сред Република България и Саудитска Арабия бе подписан Меморандум за съгласие за съдействие в региона на туризма. Така сред двете страни се откриха нови благоприятни условия за развиването на туризма и обмена на опит “, напомни министър Ангелкова и акцентира, че Министерството на туризма работи интензивно за поощряване на задграничните вложения в България и привличането на повече туристи в страната ни. При визитата си в България в края на предходната година принцът на Саудитска Арабия беше осведомен с главните преимущества на България като капиталова дестинация – ниските налози, финансовата непоклатимост, привлечени милиарди евро директни задгранични вложения у нас. Още тогава принц Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал Сауд акцентира, че туризмът е предпочитан стопански бранш през последните години в Саудитска Арабия.
България става все по-разпознаваема дестинация за по-висок клас туристи, добави Ангелкова и разясни, че доказателство за засиления интерес на задграничните туристи към Страната ни са и данните на Българска народна банка. Общите доходи от интернационален туризъм от началото на годината до юни 2017 година възлизат на 2,4 милиарда лева, което е с над 12% повече по отношение на същия интервал на 2016 година, която бе рекордна за туризма, откогато има статистика изобщо.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР