Чан Сун Джун - записа една от най-престижните си победи

...
Чан Сун Джун - записа една от най-престижните си победи
Коментари Харесай

Корейското зомби помете живата легенда Франки Едгар на UFC Fight Night 165


Чан Сун Джун - записа една от най-престижните си победи в UFC, и то пред екзалтирана домашна аудитория на галавечерта UFC Fight Night 165 в Бусан, Южна Коря. Корейското зомби разнищи с механически нокаут в края на първия рунд живата легенда Франки Едгар и ще продължава да се изкачва в ранглистата на кандидатите в категория “перо”. Двубоят можеше да бъде преустановен много по-рано, когато Джун повали съперника си и стартира да го постанова с граунд-енд-паунд, само че реферът Марк Годард реши да даде късмет за ответна реакция на Едгар.

THE KOREAN ZOMBIE DOES IT AGAIN! @KoreanZombieMMA with a first round finish to close the show at #UFCBusan! pic.twitter.com/3RRlmGF4tU
— UFC Europe (@UFCEurope) December 21, 2019
Франки е боецът с най-дълъг престой в осмоъгълника в историята - над 7 часа и 16 минути, само че нямаше причини против по-младия и насочен към върха кореец. Сун Джун към този момент е със статистика 16-5, а Едгар - 22-8-1, като евентуално това бе последната му опция да се опитва да стигне до късмет за купа. Очаквано пък след края на борбата Корейското зомби провокира по микрофона новия първенец в категорията Александър Волкановски, който предходната седмица лиши пояса от Макс Халоуей.

" I...WANT...VOLKANOVSKI! " @KoreanZombieMMA calling for his shot at the gold after #UFCBusan! pic.twitter.com/BRpd9lHE51
— UFC Europe (@UFCEurope) December 21, 2019
Водещите леви прави на Корейското зомби през цялото време започнаха да основават проблеми на Едгар, който не се притесняваше да се впуска в замени. Първият му опит за тейкдаун бе несполучлив, а към минута след началото на борбата следващата замяна съществено разклати Едгар. Той загуби равновесие, а след още две крошета падна на земята. Въпреки граунд-енд-паунда на Корейското зомби, не се стигна до механически нокдаун, като реферът Марк Годард сподели голямо почитание към легендата Едгар и му позволи да остане в борбата, макар че биваше тотално доминиран.

IN DANGER EARLY! @KoreanZombieMMA pouring it on in R1! #UFCBusan pic.twitter.com/YcBagr7pXP
— UFC Europe (@UFCEurope) December 21, 2019
Чан Сун Джунг прекара към две минути върху гърба на съперника и не спираше да го постанова, като най-сетне двамата се изправиха и нова порция крошета на Корейското зомби към този момент прати Едгар в финален нокдаун. Годард беше видял задоволително и секунди преди края на рунда маркира зрелищния триумф за любимеца на домашната аудитория.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР