Чамат Палихапития, милиардер, инвеститор в рисков капитал и ранен инвеститор

...
Чамат Палихапития, милиардер, инвеститор в рисков капитал и ранен инвеститор
Коментари Харесай

Изключителна възможност: Милиардер споделя новия си инвестиционен фокус

Чамат Палихапития, милиардер, вложител в рисков капитал и ранен вложител в Биткойн, счита, че нововъзникващите трендове дават на вложителите опция за цялостен живот.

По време на скорошен диалог  в Wharton School (университет в Пенсилвания) основният изпълнителен шеф на Social Capital съобщи, че възнамерява да прекара идващите две десетилетия в работа по основни световни проблеми, като да вземем за пример производството на сила, компютърни проблеми и проблеми в региона на науките за живота.

Фокус върху основни световни проблеми

Палихапития загатна, че Social Capital, неговата капиталова компания, основана в Менло Парк е вложила в компании в региона на науките за живота, чистата сила и софтуерните промишлености. Сред сдруженията, в които е вложено са Syapse, Proterra и Groq.

Главният изпълнителен шеф на Social Capital счита, че решаването на тези проблеми може да генерира благосъстояние в размер на трилиони долари, които да се разпределят измежду вложителите.

Безпрецедентни благоприятни условия

Палихапития счита, че благосъстоянието, генерирано от тези вложения може да бъде по-значително, от това когато той натрупа от BTC преди повече от десетилетие. Милиардерът акумулира Биткойн, когато активът се търгуваше към $100, а той притежаваше 5% от предлагането му.

Главният изпълнителен шеф акцентира, че тези, които схващат и влагат в такива трендове, ще бъдат.

Палихапития добави, че интуицията му подсказва, че тези въпроси съставляват най-невероятната опция в капиталовата му кариера и че в никакъв случай до момента не се е чувствал по този начин.

Инвестиране в нововъзникващи трендове

Инвестиционната компания на Палихапития, Social Capital влага в компании, които се занимават с действителни проблеми като изменението на климата, възобновимата сила и опазването на здравето. Инвестицията на Social Capital в Proterra, която създава електрически рейсове е отличен образец за нейния фокус върху чистата сила.

Работата на Syapse за възстановяване на грижите в действителния свят подхожда на нейния фокус върху опазването на здравето, до момента в който ускоряването на работните натоварвания в региона на изкуствения разсъдък от Groq подхожда на нейния акцент върху технологиите.


 


В умозаключение Чамат Палихапития счита, че вложението в компании, които се занимават с сериозни световни проблеми като да вземем за пример производството на сила, проблеми с изчислителната техника и проблеми в региона на науките за живота, предлага най-големите благоприятни условия в неговата капиталова кариера.

Управляваната от него капиталова компания Social Capital е ориентирана към вложение в сдружения, които работят в региона на науките за живота, чистата сила и технологиите. Като влага в тези трендове, Палихапития счита, че тези, които ги схващат могат да станат.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР