Challenger BancaStato Citta di Lugano, първи кръгАдриан Андреев – Антоан

...
Challenger BancaStato Citta di Lugano, първи кръгАдриан Андреев – Антоан
Коментари Харесай

Андреев с драматична победа на старта в Лугано


Challenger BancaStato Citta di Lugano, първи кръг

Адриан Андреев – Антоан Белие 6-7(4), 7-6(4), 6-3

Адриан Андреев стартира присъединяване си на Чалънджър шампионата в Лугано с трагичен триумф над международния №173 Антоан Белие. Българинът загуби първия сет, само че сподели повече самообладание в тайбрека на втория, а в заключителната част надигра изрично представителя на домакините и си заслужи място в идната фаза, като не позволи нито един пробив в хода на мача.

Там го чака 197-мия в ранглистата Антоан Ескофие, който отстрани шестия подложен Зизу Бергс (6-2, 6-4).

Андреев записа по-малко асове (6-14) и направи повече двойни неточности (2-0), само че все пак бе по-резултатен на сервис (86-70). Българският тенисист завоюва 81% от точките си на първи начален удар (59/73) и осъществя единствената си опция за пробив, като в това време избави всички шест брейкпойнта, пред които бе изправен.

В първия сет нито един от съперниците не съумя да пробие, като при 3-3 Андреев отрази шест брейкпойнта. В последна сметка се стигна до тайбрек, в който третата ни ракета поведе с 3-2, само че за жалост позволи поврат и Белие взе преднина в мача след 7-6(4).

Вторият сет бе изцяло равносилен, като никой от двамата не стигна до точка за пробив. Това наложи изиграването на нов тайбрек, в който Андреев съумя да натрупа задатък от 5-2. Този път обаче българинът не разреши водачеството му да бъде застрашено и осъщественият от него мини-брейк се оказа основен за изхода от сета, извоюван от третата ни ракета със 7-6(4).

Заключителната част бе на път да се развие по подобен метод, откакто в първите седем гейма никой от съперниците не съумя да доближи до късмет за пробив. Андреев обаче нанесе решителен удар с брейк на нула, който след това затвърди за крайното 6-7(4), 7-6(4), 6-3 след два часа и половина игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР