Challenge YOU е отворена за идеи в сферата на VR,

...
Challenge YOU е отворена за идеи в сферата на VR,
Коментари Харесай

Преакселераторска програма подкрепя студентски стартъпи

Challenge YOU е отворена за хрумвания в областта на VR, изкуствен интелект, IoT...

Инициативата Challenge YOU е отворена за концепциите на български студенти (източник: Джуниър Ачийвмънт България)

Нова п реакселераторска стратегия ще поддържа сполучливата реализация на предприемаческа самодейност на студентски стартъпи. Challenge YOU, оповестена тази седмица, е самодейност на Обединена българска банка, Джуниър Ачийвмънт България (JA България) и дъщерното й сдружение The Edge: R&D.

В продължение на три месеца участниците ще образуват екип, който да развие своята концепция, да създаде първообраз на продукта или услугата си, като показа и бизнес аргументация на плана, стана ясно при формалното пускане на Challenge YOU.

Програмата е отворена за български студенти – бакалаври, магистри и докторанти от всички специалности и университети, които имат концепция за пускане на бизнес в следните посоки: виртуална действителност, изкуствен интелект, IoT, финтех, опазване на здравето, чиста сила, агроиновации и други бизнес хрумвания, свързани с софтуерна иновация.

В рамките на осем съботи през месеците март, април и май студентите ще вземат участие в интензивни работилници и образования, които комбинират теорията с практиката – курс по дизайн мислене, поредност наставнически следобеди, Демо ден и финално съревнование, на което ще стане явен спечелилият, чиято концепция ще бъде финансирана.
още по тематиката
Бизнес ментори от екипа на ОББ ще поддържат стартъпите с опит и препоръки в развиването на концепциите. Всички образования и наставнически следобеди ще се организират в изобретателното пространство за работа на Junior Achievement България – JA StartUp Hambar в София Тех Парк.

Крайният период за регистрация на студентски екипи е 10 март 2019 година, когато започва и обучителната част. Участието в програмата Challenge YOU е гратис за студентите. Победителят може да завоюва финансиране, менторство и съвещания с тесни експерти.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР