Чалгата със стихове на Вапцаров е първият терористичен атентат спрямо

...
Чалгата със стихове на Вапцаров е първият терористичен атентат спрямо
Коментари Харесай

Мая Вапцарова: Чалгата със стихове на Вапцаров е терористичен атентат спрямо културата

Чалгата със стихове на Вапцаров е първият терористичен атентат по отношение на културата, сподели в предаването „ Тази сутрин” по bTV Мая Вапцарова, племенница на Никола Вапцаров.

Тя е написала протестно писмо до министъра на културата и до Съвет за електронни медии по отношение на клипа на на Антонина „ Табу”, в който тя рецитира стихотворението „ Прощално” на Никола Вапцаров на фона на поп фолк ритми. Има и искане екипът, направил песента и видеото, да бъде даден под съд.

„ Учудвам се, че някои хора не го усещат. Тази циничност не отива на този човек, който няколко минути преди гибелта – знае, че ще бъде разстрелян, написа това прощално стихотворение”, сподели Мая Вапцарова.

„ Уважаеми господин министър, не усетихте ли, че тази долнопробна чалга в действителност е първият терористичен атентат, тъй като през днешния ден войната не се води със сини, зелени, червени. Днес войната се води от мутроцивилизацията, която самоуверено навлиза и се разпознава със международната и човешка ценностна система”, обръща се тя към министъра на културата.

„ Всичко, което се изля по екраните и вестниците, е пиар на тази нещастна, вулгарна чалга”, безапелационна е тя.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР