Чалгата е може би най-разпространеният жанр у нас. Въпреки това

...
Чалгата е може би най-разпространеният жанр у нас. Въпреки това
Коментари Харесай

И в чалгата има лирика: Топ 5 на най-смислените поп-фолк песни

Чалгата е може би най-разпространеният род у нас. Въпреки това постоянно се основават полемики към смисъла на песните, морала, който диктува тази промишленост и така нататък Поп-фолкът обаче може да ражда и доста красиви и мелодични творби. В идващите редове сме ви приготвили едни от най-лиричните песни, изпети от поп-фолк реализатори:

" Милиони звезди "

Тони Стораро е един от стожерите на поп-фолка. Десетилетия наред той радва своите фенове с песни, участия и концерти. Една от неговите емблематични песни, която е наложителна част от всеки ваучър, е „ Милиони звезди “. Лирическият воин в песента е влюбен и е подготвен даже на невъзможното за усмивката на своята обичана:
„ Милиони звезди ще смъква,
слънцето даже ще затъмня.
За усмивката мечтана
плебей завинаги аз ще стана,
единствено тя да ме топли в света. “

" Четири стени "

През тази година безконечната балада на Константин ще навърши цели 10 години. Сякаш беше през вчерашния ден, когато Фейсбук беше налегнат от статуси с елементи от песента, които хората с разрушени сърца споделяха на воля:
„ Тази обич не е като другите
тя ме убива ден по ден.
Нека боли желая да бъда с теб,
нищо друго не е значимо за мен. “

" Губя те постепенно "

„ Губя те постепенно “  е диамантът в кариерата на Гергана, която в последните години се изгуби от светското полезрение. Има разнообразни версии за това с какво се занимава певицата – от довеждане докрай на висшето си обучение до това, че е зарязала музиката и сега работи като продавачка в магазин. „ Губя те постепенно “ обаче си остава песента, с която всички нейни почитатели ще я свързват:
„ Всяка нощ за тебе плаках,
ти не знаеш по какъв начин те чаках
желаех да върна дните, само че тъпо
изгубвам те постепенно, лека-полека... “

" Ледена кралица "

Това не е просто чалга ария. Това е песента, която даже върлите съперници на този род са чували и то нееднократно. Азис има голям брой шлагери, само че „ Ледена кралица “ е една от най-мелодичните му песни, като не би трябвало да забравяме, че в действителност оригиналът е на Глория и звучи по напълно друг метод:
„ Тя не може да обича,
не познава любовта.
Като ледена кралица
вледенява те в пристрастеността. “

" Погледни ме във очите "

Песента, която е по-скоро апел, е изпълнена от Анелия. Певицата има доста различим тембър, а осъществяването й на тази ария рядко може да остави почитателите на този род равнодушни. Песента е на 20 години и с нея отрасна цяло едно потомство:
„ Погледни ме в очите
и кажи, че ме обичаш.
Hе прикривай там лъжите,
на които ме обричаш. “

Изображение: https://www.instagram.com/anelia_official/, https://www.instagram.com/konstantin_official7/, https://www.instagram.com/azis_online_new/

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР