Чалга рефренът, че за милиони няма закони, е самата истина

...
Чалга рефренът, че за милиони няма закони, е самата истина
Коментари Харесай

Жечко Кюркчиев от империята Фикосота с условна присъда за убийството на 22-годишната Светомира

Чалга рефренът, че за милиони няма закони, е самата истина в територията България – Жечко Кюркчиев, непосредствен родственик на босовете на империята „ Фикосота “, получи условна присъда за убийството на пътя на 22-годишната Светомира Станчева. При злокобното ПТП още една жена получи междинна телесна щета. Според справедливите и некорумпирани магистрати от Варненския апелативен съд за гибелта на Светомира тежкарят би трябвало да бъде осъден с 3-годишна условна присъда с 5-годишен изпитателен период.
Дали неуместно циничната присъда има връзка с обстоятелството, че чичовците на джигита – братята Жечко и Красен Кюркчиеви, ръководят индустриален бизнес с годишни доходи съвсем 600 млн. лева, пита Narod.bg?

Всеки от тях си има фокус – Жечко Кюркчиев развива уредите „ Теси ”, а Красен Кюркчиев – храните и битовата химия на „ Фикосота ”. Приликата е, че регулярно всяко от двете посоки на групата се уголемява с нова фабрика. След като „ Теси ” през юни разгласи следващ цех (50 млн. лева в дружество за термодинамични бойлери), неотдавна Красен Кюркчиев заяви пред „ Капитал ” за строителство на ново дружество за 30 млн. евро в Шумен.

На първа инстанция Окръжният съд в Шумен през юни даде 3,4 година затвор при първичен общ режим на 19-годишния към този момент Жечко Кюркчиев. Делото се гледа по съкратената процедура – подсъдимият призна обстоятелствата и събитията за пътния случай и по този начин по закон получи понижаване на присъдата. В правосъдната зала тогава Кюркчиев сподели само: „ Желая почтена и условна присъда, с цел да бъда до фамилията си ”, а юристът му Ивайло Йорданов изиска условно наказване под минимума, с отсрочено изтърпяване.

А че жертвата му е в гробищата, не със фамилията си, няма никакво значение за справедливия български съд…



В обвинителния акт против Кюркчиев прокуратурата написа, че на 28 септември 2022 година в Шумен към 21,15 часа с волвото си за 150 000 лв. младежът се е движил в центъра със 103,7 км/час при разрешени 50 км/ч и не пропуснал ситроена на жертвата, която се е движели по път с преимущество.



Освен това скъпото волво XC60с варненска регистрация, с което катастрофира младият хитрец, ненадейно изгоря на паркинг на Министерство на вътрешните работи в с. Царев брод…

За решението на Варненския апелативен съд по това дело публично ще бъде обявено, откакто бъдат известени страните по него, са споделили за Българска телеграфна агенция от съда. Решението на апелативните магистрати не е дефинитивно и може да се нападна пред висшия съд. Адвокат Борислав Борисов, представляващ роднините на Светомира Станчева, е декларирал, че ще апелира.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР