Чакат по час и половина, за да получат резултата от

...
Чакат по час и половина, за да получат резултата от
Коментари Харесай

Невиждано! Мераклии за шопинг извиха по две опашки пред моло...

Чакат по час и половина, с цел да получат резултата от проучването и право да пазарят

Опашка се изви пред коронавирус зоната в един от моловете на града. Мераклии за шопинг в съботния ден изясняват, че се редят на две опашки и чакат по час и половина, с цел да получат резултата от проучването и право да пазарят в мола. Всички те нямат зелен документ и съгласно въведените условия в страната не могат да влязат в комерсиалния обект без бърз тест на място.

" Взимането на проба става бързо, само че за резултата се чака много. Тук сме от 10,55 ч., а към този момент е съвсем 13 часа ", описа Елена Радева. Жената изясни, че ще вършат кръщене на внучето и се постанова да създадат значими покупки за приготвянето на празника. Според нея добре е в мола да има още един пункт, най-много през почивните дни, когато е по-натоварено.

На опашката чакаше и Никол Николаева, тя описа, че е тук не за наслаждение, а по обвързване.

" Стягаме апартамент и би трябвало да купим някои неща, както от тук, по този начин и от други магазини ", описа младата жена. Тя се надяваше с рецултата на теста от мола да я пуснат по-късно и в другите магазини да пазари.

Има въведен ред, обясниха от защитата на мола. Спазваме от 7 до 11 часа да минават единствено чиновниците на мола през теста, а след 11 стартира работата с клиенти. До този миг няма открит позитивен случай. При установяването на подобен, индивидът незабавно се извежда от защитата.

Оказа се, че на опашката в мола обаче чакат и клиенти, и чиновници на прилежащи магазини. Тъй като в събота доста от лабораториите не работят, те се надяват да вземат резултат от теста в мола, а да отидат на работа или да пазарят в прилежащите магазини.

Според продавачки от мола минаването през теста през делничните дни ставало доста по-бързо, защото мераклиите за шопинг са по-малко от тези през почивните дни.

За теста се заплаща 10 лв., подписва се осведомено единодушие с три имена, ЕГН и номер на персоналната карта. Тестуването се прави на място, в шатра в мола. Без проблем се пропущат в комерсиалния обект хората със зелен документ или документ за преболедуване. Двама охранители ревизират прецизно за съществуването на документите още на входа.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР