Чакат отговори от МРРБ за съдбата на обходния път на

...
Чакат отговори от МРРБ за съдбата на обходния път на
Коментари Харесай

Депутати от ГЕРБ-СДС предлагат промени в методиката за отчитане на невалидни бюлетини

Чакат отговори от Министерство на регионалното развитие за ориста на обходния път на Провадия, Съдебната палата във Варна и Автомагистрала " Черно Море "
Промени в методиката за отчитане на хартиения избор оферират депутати от ГЕРБ-СДС. Целта е да се понижи броят на недействителните бюлетини.  „ Сега за такива се одобряват всички, при които има леко излизане от квадратчето или зацапване “, изясни членът на правната комисия в Народно събрание и депутат от Варна Бранимир Балачев, който показа концепцията дружно с сътрудниците си Павел Христов, Красен Кралев и Славена Точева.  „ Толкова строги правила няма и в другите европейски страни. Грешките могат да се отсеят и от тях да отпаднат случаите, в които волята на гласоподавателя е ясно посочена “, добави Красен Кралев. По думите на депутатите измененията могат да се създадат от ЦИК или да залегнат в Изборния кодекс. 

„ Гласуваните на първо четене промени в него, които дават опция за машинно и хартиено гласоподаване, върнаха справедливостта и отстраниха дискриминирането по софтуерен ценз. В българската Конституция написа, че властта произтича от народа. Същото изречение попада и в немската Конституция. Германският  Конституционен съд забрани гласуването с машините с претекста, че откакто властта произтича от народа, то изборите би трябвало да се организират и управляват от него, а не от машини. 47% от българите желаят хартиени бюлетини и няма по какъв начин над 100 000 членове на СИК да са корумпирани “, акцентира Красен Кралев преди идното в петък второ четене на измененията в Изборния кодекс в пленарна зала. Депутатите от ГЕРБ-СДС чакат те да усилят изборната интензивност, която във Варна е намаляла от 51% на вота през април 2021 година до 39% - през октомври.

От служебния министър на районното развиване те чакат отговори на няколко значими за града и района въпроси. Първият е за ориста на обходния път в Провадия. Заради неналичието му тежки камиони минават през центъра на града. След близо 2 година закъснение в този момент е нужно наложително ново планиране, сподели Славена Точева. Отговор от Министерство на регионалното развитие се чака още за старта на градежа на Съдебна палата във Варна и за бъдещето на Автомагистрала „ Черно море “, която е част от интернационален път. По думите на Бранимир Балачев планът може да получи бърз подтик посредством самодейността „ Три морета “.        
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР