Чакат ни четири трудни, но вълнуващи години, в които ще

...
Чакат ни четири трудни, но вълнуващи години, в които ще
Коментари Харесай

Константин Павлов: Чакат ни 4 трудни, но вълнуващи години

Чакат ни четири сложни, само че вълнуващи години, в които ще се случат доста хубави неща. Това съобщи претендентът на " Продължаваме промяната – Демократична България (Спаси София) " за кмет на столичния регион " Лозенец ", съобщи кореспондент на БГНЕС.

" До момента свършихме доста хубави работи. Едно от нещата, от които съм доста удовлетворен, е, че ние прекратихме практиката на така наречен инженеринг при публичните поръчки, т.е. на процедура направихме първите поръчки, при които отделихме проектирането от осъществяването и по този метод пречупихме нещо, което се счита за всекидневно в България и за проблем без решение ", сподели Павлов и добави, че по този метод са посочили по какъв начин може да се прави публично строителство с високо качество.

Той уточни, че се изисква малко повече работа, точност, повече документи да се приготвят, лишава и малко по-дълго време, само че крайният резултат си заслужава и по този метод се ликвидира един от хроничните дефекти на строителството в Столична община – така наречен " ремонт на ремонта ".

" Разширението на 192 детска градина, което завършихме неотдавна, в действителност, демонстрира, че публичното строителство може да бъде красиво, функционално и всички да му се радват, вместо всички да го подлагат на критика ", акцентира претендентът за кмет на " Лозенец ".

Павлов означи и други значими неща, които с екипа му са създали. " Разчистихме квартала от доста противозаконни обекти, в това число тук наоколо имаше противозаконна бензиностанция, която закрихме. Сега на нейно място има хубава градинка, за която жителите се погрижиха ", сподели той.

Кандидатът за областен кмет добави, че на доста места в " Лозенец " са възобновени истинските паважни настилки. " Показахме по какъв начин би трябвало да наподобява кварталът ", акцентира той и означи, че са създали постройката на администрацията по-приветлива за жителите, както и нов уеб страница.

Павлов уточни, че доста остана да се направи – две разширения на детски градини, които са почнали, които също се вършат без инженеринг, с настрана планиране.

" Има капацитет да създадем няколко нови зелени пространства в " Лозенец ". Буквално в последните дни на сегашния мандат, благодарение на Общинския съвет, спасихме от застрояване едно от ъгълчетата на резиденция " Лозенец ", то стана общинско, и към този момент има капацитет, и аз ще работя по тази причина това място да се трансформира в публично налично зелено пространство за жителите ", разгласи той.

Павлов посочи, че е същата обстановката с единствения по-голям терен с предопределение за зелена повърхност, който беше отчужден от Столична община. " Пак е на територията на " Лозенец ", в кв. " Витоша ", Водноелектрическа централа Симеоново, където също има капацитет да създадем първото огромно и хубаво публично пространство в този квартал ", добави той, като акцентира, че кварталът е бил подценяван в продължение на 30 година, само че към този момент има капацитет нещата да потръгнат.

" Тук се намират минералните извори. Вече имаме план за двата наливни къта, план за тръбите, план за водоснабдяването, план за охранителната зона на сондажа, тъй че с малко помощ и дребна финансиране сме подготвени още при започване на мандата да създадем два водоналивни къта за жителите, които живеят в близост. От тях ще се възползват и жителите на " Средец ", които се намират напълно наоколо ", сподели още Павлов. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР