Чаканото с много голям интерес гостуване на премиера Бойко Борисов

...
Чаканото с много голям интерес гостуване на премиера Бойко Борисов
Коментари Харесай

Бойко разби Слави

Чаканото с доста огромен интерес посещение на премиера Бойко Борисов при Слави Трифонов несъмнено не задоволи упованията. Това е субективна преценка на доста известни лица в българската публицистика, обединена в думата БезСЛАВно, към която се причислявам.
Просто казано – изявлението не се трансформира в дуел. Това се очакваше, не го получихме. Защо не го получихме е обособен въпрос. Дали тъй като Слави толкоз си може, дали тъй като не искаше или тъй като е бил заставен по избран метод – единствено той знае отговора и аз няма да злоупотребявам с това. Ще обърна обаче внимание на пропуските, които се получиха.
Започваме от подготовката за изявлението и най-важният въпрос – какво желаеме да покажем с него? Логичният и чакан от всички отговор е картината на ръководството на Борисов от устата на Борисов. Това допуска водещият изявлението да е наясно с тази картина авансово. Поватарям – да е наясно авансово. След това идва изборът на тематики – разумно е да са тези, които са най-важни за обществото и по които има несъгласия. Не може обаче да са безусловно всички такива тематики – би трябвало да са няколко, с цел да ти стигне времето, въпреки всичко приказваме за телевизионно шоу, не за разказ.
Следваща стъпка – да се подготвиш пъклен добре по въпросните тематики. Да предвидиш какво ще ти отговори гостът, с цел да можеш да го поставиш в позиция да дава отговор на сложни въпроси, на питания, при които не можеш да минеш просто ей по този начин, с някой популизъм. И тъй като става въпрос за Бойко Борисов, който доста постоянно в редките такива случаи на точни въпроси се измъква с откровени неистини, звучащи обаче добре на камера, задачата на Трифонов беше когато това става, той да демонстрира лъжата. Ето и няколко образеца от самото изявление:
Темата " Горива "
Защо Слави Трифонов не направи като Бойко Борисов за държавните финанси и не извади проучване, съгласно което разликата сред крайната цена на горивата и удържаното от страната в данък т.е. тази разлика, която остава при търговеца, е една от най-големите в Европа? Такива проучвания има задоволително – надали за екипа на шоуто щеше да е проблем да ги откри. А като го намерят и Слави го покаже на Борисов, да го попита простичкото " за какво по този начин "? След това да го попита и за какво страната не насочи въпрос към " самостоятелната " Комисия за защита на конкуренцията - не намира ли проблем в това отношение?
Темата " Джи Пи Груп "
Борисов разгласи, че прокуратурата към този момент се е захванала с компанията. Всъщност това не е по този начин – прокуратурата упрекна двама души от компанията в " незаконен сговор " за приемане на облаги от финансови закононарушение. Разследващият уебсайт „ Биволъ “ обаче разкри тематиката по напълно различен метод – че " Джи Пи Груп " като компания е част от мрежа за пране на пари от еврофондове, в която участват и държавни чиновници! Така че работа на Слави Трифонов беше да напомни на Борисов тъкмо това и да го попита за какво няма още следствие в тази тенденция. Можеше и да го пита по какъв начин по този начин подрежда на шефа на АПИ да откри по кой закон да спре " Джи Пи Груп " от присъединяване във всевъзможни поръчки и употребява за мотив " да потвърдят правотата и невинността си ". И да приключи със следните два въпроса: 1. България правова страна ли е? 2. Знаете ли, господин Борисов, че в правовите страни си почтен до доказване на противното, а не отговорен до доказване на противното?
Темата " КТБ "
Борисов разгласи, че виновността за краха на банката е напълно на Българска социалистическа партия, а по време на първия му мандат отпред на страната тази банка, както и " другите ", били финансово постоянни и цъфтящи, а също така той направил по този начин, че да бъдат изтеглени парите на държавните предприятия в КТБ. Всъщност въпросните правила за парите на държавните предприятия ги изготви служебното държавно управление на Марин Райков – Слави не го напомни. По-важното е, че в случай че го беше припомнил, мигновено следваха няколко въпроса – вие, господин Борисов, очевидно считате разпоредбите за Ваша концепция, влиял ли сте на служебния кабинет? След като ги считате за Ваша концепция, за какво е трябвало изобщо да се стига до тази концепция, когато, по личните ви думи, КТБ и всички банки изобщо са си се развивали чудесно и всичко е било отлично?
Темата " Николай Нанков "
Според Борисов някогашният районен министър Николай Нанков останал зам.-регионален министър, откакто подаде оставка поради автобусната злополука в Искърското дефиле, при Своге, тъй като бил същински специалист по ТОЛ системата. Въпросът е – какъв специалист е човек, който не се оправи с ЕДИН път, само че доста знае за ръководството на СИСТЕМА от пътища?
Примери в този диалог какво трябваше да бъде питано, само че не беше питано - бол. Истината е, че Слави Трифонов трябваше да подходи към изявлението като към война. Ако не знае по какъв начин, тезите на Сун Дзъ към този момент ги издават и в по-малки книжки. А една от най-важните е, че съперникът се посреща на полесражение, което ти си избрал. Защо не го направи, Слави? Или пееш " Нема такава страна ", само че в действителност към този момент си част от нея?
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР