Чаканият с огромен интерес мач от група В на световното

...
Чаканият с огромен интерес мач от група В на световното
Коментари Харесай

Бразилия надделя над Франция, победи на Италия, Сърбия и САЩ

Чаканият с голям интерес мач от група " В " на международното състезание по волейбол сред Бразилия и Франция оправда изцяло високите условия на публиката в Русе и предложи същински театър, извоюван в последна сметка от " селесао " с 3:2 (25:20, 25:20, 21:25, 23:25, 15:12) гейма.

Двубоят стартира със сериозен превес на бразилските, които изцяло направляваха протичащото се в " Монбат Арена " в първите две елементи на мача. Постепенно обаче отборът на Лоран Тили откри ритъма в играта си и воден от посрещача Ървин Нгапет потегли по пътя на обрата.

Французите измъкнаха относително елементарно третия гейм с 25:21, а в четвъртия взеха солидна преднина от 8:3 точки на първото техническо спиране. В този миг Бразилия се " разсъни " и стартира да топи огромна преднина на противника си. Световните вицешампиони обаче се приближиха на точка от " петлите " чак при 23:24, което се оказа прекомерно късно, защото Франция затвори гейма със идната си офанзива.

Особено впечатляващ бе петият гейм, в който публиката видя изключителни разигравания и битка за безусловно всяка точка. Франция изглеждаше напълно покрай успеха, когато поведе с 10:7 точки, само че със серия от три следващи Бразилия изравни при 10:10. Това прекърши петлите и те позволиха още няколко неточности, което в последна сметка донесе успеха на Бразилия след 15:12 в решителния гейм.

Най-резултатен за спечелилите от Бразилия бе Уолъс де Соуса с 20 точки. Още 15 прибави Луиш Фелипе, а Дъглас Соуса осъществя 14.

За Франция Ървин Нгапет бе над всички с 22 точки, а 11 прибави Стивън Бойер.

С успеха Бразилия излезе на второ място в класирането в група " В " с 5 точки, на една зад водача Канада. Франция е на трето място с 4 точки.

Съорганизаторът на международното състезание по волейбол за мъже Италия реализира втора лесна победа във втория си мач от предварителна група " А ".

Във Флоренция " адзурите " се постановиха с 3:0 (25:20, 25:17, 25:16) над Белгия. Домакините имаха съществено преимущество във всички етапи на играта - офанзива, блок и сервис и разумно се поздравиха с безапелационен триумф. Най-резултатен за спечелилите бе Иван Зайцев с 20 точки, а Филипо Ланца добави още 10. За Белгия Брам ван дер Дрийс и Сам Дероо приключиха с по 7 точки.

В подреждането води Италия с две победи, следвана от Словения с една, Япония и Белгия с по една победа и една загуба и Аржентина и Доминиканската република без актив.

В считаната за най-тежка група " С " в Бари Сърбия победи с 3:0 (30:28, 25:16, 25:17) Камерун.

Много трагичен бе другият дуел от групата, в който тимът на Съединени американски щати реализира триумф с 3:2 (25:23, 25:20, 21:25, 23:25, 15:12) над Австралия.

В подреждането води Съединени американски щати с две победи от два мача, пред Сърбия с победа и загуба, Русия единствено с една победа, Камерун с победа и загуба, Австралия с две провали и Тунис с една загуба.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР