Чакането приключи и името на Рафаел Надал най-после попадна в

...
Чакането приключи и името на Рафаел Надал най-после попадна в
Коментари Харесай

Барселона: Възможен мач Надал - Де Минор на старта; Алкарас и Циципас в същата половина

Чакането завърши и името на Рафаел Надал най-сетне попадна в чоп за ATP шампионат. Легендарният испанец за последно взе участие на конкуренцията в Бризбейн през месец януари, а от този момент насам страдаше от най-различни физически проблеми, като контузии в региона на коремните мускули го стопираха от присъединяване на Мастърса в Монте Карло. Все отново възобновяване на Рафа наподобява върви по проект и въпреки да е ясно, че надалеч не е на 100 % подготвен физически, то той въпреки всичко ще играе в Барселона, където е 12-кратен първенец и неслучайно централният корт там е кръстен на него.

Матадора ще се изправи на старта против младия италианец Флавио Коболи, който през предходната година дебютира в топ 100 на света, а сега към този момент е под номер 63, откакто доближи до четвъртфиналите в Монпелие и Делрей Бийч, както и третия кръг на тазгодишния Аустрелиън Оупън. Още във втори кръг пък бихме могли да забележим конфликт сред Надал и международния номер 11 Алекс Де Минор, а младежът Артур Фис е най-вероятната алтернатива за възможен осминафинален противник на 22-кратния " мейджър " притежател.

В същата четвъртина са още Алехандро Давидович Фокина и двукратния ATP първенец през сезона Уго Юмбер, който през вчерашния ден отпадна от Каспър Рууд в оспорвана 1/4-финална борба на Мастърса в Монте Карло. Лидер на тази горна половина от схемата е Карлос Алкарас, само че към момента не е несъмнено дали ще забележим въобще топ поставения в игра, тъй като той получи контузия в играещата ръка и присъединяване на защитаващия първенец е под сериозен въпрос.

Любопитното е, че можем да станем очевидци на повтаряне от миналогодишния край още в 1/4-финалната фаза, тъй като там може да имаме евентуален конфликт сред Циципас и Алкарас, само че гъркът преди този момент ще би трябвало да преодолее съпротивата на постоянно рисковия върху клея - Лоренцо Музети.

Долната половина на схемата е изрично по-слабата от двете, като там Андрей Рубльов е най-високоранкираният тенисист. Руснакът не е на себе си от дисквалифиацията си в Дубай насам и оваканти купата си в Монте Карло още след първия си мач в конкуренцията, тъй че несъмнено не можем да го фаворизираме даже за постигане до полуфиналите, тъй като в тази четвъртина попаднаха играчи от ранга на Карен Хачанов и Камерън Нори.

Каспър Рууд като че ли е огромният любимец в тази част от схемата, имайки поради отличните му изяви от началото на клей сезона, единствено че клей експерти като Николас Джари и Себастиан Баез са повече от способни да объркат неговите сметки.

Пълен чоп за шампионата в Барселона:

Barcelona ATP 500 Main Draw Singles
— Tennis Draws (@DrawsTennis)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР