Чакаме с нетърпение 1 март, с надеждата, че заведенията ще

...
Чакаме с нетърпение 1 март, с надеждата, че заведенията ще
Коментари Харесай

Връщане към нормалното в ХоРеКа сектора ще отнеме над 5 години

Чакаме с неспокойствие 1 март, с вярата, че заведенията ще проработят още веднъж. Това съобщи в ефира на зам.-председателят на Българската хотелска и ресторантьорска асоциация Атанас Димитров.  

" Всички ограничения ще бъдат спазени при предстоящото отваряне на заведенията на 1-ви март. Ние като промишленост не желаеме да разчитаме на помощи, считаме, че можем да работим в естествен режим. Ние не сме на мнение, че би трябвало непременно да отворим и след 5 дни да затворим. Ако ще отваряме, желаеме да работим в естествен режим, тъй като едно отваряне коства много съществени средства на хора, които би трябвало да заредят обектите си ", сподели Димитров. 

По думите му, ресторантьорството и хотелиерството е най-пострадалият бизнес и то в международен мащаб, а връщане към естественото ще отнеме може би над 5 години, даже при напредващ ритъм на имунизация.

Димитров акцентира, че БХРА поддържа всеобщата имунизация и смята, че това е един от пътищата за връщане към нормалността.

" Ваксинацията никога не би трябвало да въздейства върху връзките работодател-служители. Дали да си поставиш ваксина е персонален избор и всеки, който предприеме такава стъпка, би трябвало да бъде уверен, че това е вярното решение за него, за фамилията му и за обществото. Изискването един човек да е имунизиран, с цел да бъде нает на работа, е неуместно, несвоевременно и опонира на хубавичко логичност и право на всеки жител да реши по какъв начин да работи в такава обстановка ", добави зам.-председателят на Българската хотелска и ресторантьорска асоциация. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР