Чакаме първия медицински хеликоптер до края на месеца. Това обяви

...
Чакаме първия медицински хеликоптер до края на месеца. Това обяви
Коментари Харесай

Чакаме първия медицински хеликоптер до края на месеца

Чакаме първия медицински хеликоптер до края на месеца. Това разгласи министърът на превоза Георги Гвоздейков пред БНР. Все отново е значимо какви ще бъдат метеорологичните условия за прелитането на хеликоптера от Италия до България, посочи той.

Има определен реализатор за подписване на застраховка, която е наложителна при лицензирането на авиационни оператори. Застраховката е обезпечена за тази година. Мисля, че сега се работи за обезпечаването на застраховка за втория хеликоптер, уточни още Гвоздейков. В началото на идната седмица ще стартира
публичната поръчка за построяването на шестте оперативни бази,
които се финансират също от Плана за възобновяване и резистентност, добави той. Гвоздейков изясни, че тече развой по основаване на краткотрайни оперативни бази, с цел да не се бави процесът по въвеждането в употреба на системата за незабавна помощ по въздух HEMS.

Гвоздейков моли по тематиката да се приказва умело, „ на съображение експертиза “, тъй като е значима. От години се приказва за построяването на незабавната здравна помощ по въздух и към този момент сме съвсем на финала тази система да стартира да работи и да бъде по стандартите, използвани в цяла Европа и в света, разяснява още министърът.

Плановете се
до края на годината у нас да дойдат още два хеликоптера
– през лятото и през декември. По контракт България би трябвало да се снабди с шест хеликоптера, като е обезпечен бюджет и за още две летателни машини. Общата численост на хеликоптерите към плана ще бъде осем, сподели министърът. И добави, че на следващия ден ще бъде открита летателната площадка в столичната болница „ Света Анна “.

Мисля, че ситуацията е естествена и железопътната инфраструктура е почистена, сподели Гвоздейков по отношение на метеорологичните условия в страната.

Във връзка с модернизацията на железопътния превоз министърът сподели, че министерството се пробва да съблюдава закона за публични поръчки. Няма нищо проблематично в самия развой. Дори сега процедурата, която е за доставка на 20 влака вид push pull, е в ход, разясни Гвоздейков. Мисля, че до края на януари – началото на февруари по тази поръчка ще бъде определен реализатор, добави той. В понеделник пускаме още веднъж поръчка за 35-те мотрисни влака, разгласи също министърът.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР