Чакам решението на съда. Вътрешно чувство имам, че ще има

...
Чакам решението на съда. Вътрешно чувство имам, че ще има
Коментари Харесай

Васил Терзиев: Имам усещането, че в София отиваме на избори

" Чакам решението на съда. Вътрешно възприятие имам, че ще има избори. Има целенасочена офанзива ", сподели кметът на София. " За страдание това, което се случва, е от един дребен градски проблем, да се озовем в безумната обстановка, в която сме. Ние сме се съобразили с решението на съда. В момента, в който имаше разпореждане, че работата би трябвало да спре, работата е спряла. Не е поставено колче или багра ". Това сподели в студиото на bTV кметът на София Васил Терзиев.
 
" Не е работа на министъра на вътрешните работи да инспектира поставени ли са огради. Не е работа на кмета това да е централна тематика месец и половина в случай, че има доста други проблеми, които би трябвало да се вземат решение ".
 
" Политизирахме доста този проблем и ни вкара в една безумна обстановка. Сега не е ясно какво би трябвало да се направи. Съдът сподели спрете – спряхме. Предполага се, че би трябвало да се върне, само че се допуска и ще желаеме тълкуване какво тъкмо споделя решението на съда. Предполага се, че би трябвало да се върне, само че към кое? Към 2019 година ли? Ама и то е нелегално съгласно решението на Върховен административен съд. Оказва се, че с години маркировката и смяната на придвижването е противозаконна. Дори възобновяване на каквото и да било не е толкоз елементарно, в случай че желаеме да го създадем законно. Важно е да се откри какъв е пътят, по който да бъде решен казусът ", уточни кметът.
 
" Години наред безгрижие. Няма " Генерален проект за организация на придвижването " (ГПОД). Нито Диана Русинова и други са го повдигали като въпрос. Изведнъж вършим една велоалея и една бус лента и се вкарваме в обстановка, в която целият град страда от политическо позициониране и по тази причина, че някои хора не могат да излязат от акция ", добави той.
 
" Ако следваме логиката на Столична дирекция на вътрешните работи, да преградим булевардите с железна ограда, тъй като е нелегално, тъй като не е безвредно и да се доближим до фантазията ни за пешеходен център. Това, което се случва, е, че този разговор се води по медиите. Те ни пращат писма, ние им връщаме. Това е тяхна интерпретация какво следва. Има доста фриволни работи, които не се загатват в решението на Върховен административен съд. Говорят за някаква строителна площадка. Как взеха решение, че е строителна площадка, та би трябвало да я обезопасяваш? Къде е разрешителното по градеж? По Закон за устройство на територията ли е? Несериозно е това, което се желае ", сподели той.
 
" Преустановено е въвеждането на новата организация, несъмнено. Не се е прекратило използването на новите паркоместа и велоалеи. Те се употребяват. Няма строително монтажни работи. Ако през вчерашния ден Калин Стоянов е бил на строителна площадка, трябваше да носи каска. С Калин Стоянов не си приказваме. Няма да сложим плътни огради. Как си представяте да махна всички паркоместа по булевардите? Министерство на вътрешните работи ни пишат разпоредби, ние ще ги апелираме, тъй като мислим, че не са издържани ", добави Васил Терзиев.
 
Според него реорганизацията на придвижването към НДК стурова към 400 хиляди лв.. Той разяснява и изявлението на служебния министър на вътрешните работи, че ще бъде наложена санкция на Столична община в размер до 7000 лв.. " Ще я апелираме. Ако бъдем наказани да платим санкциите на Столична дирекция на вътрешните работи, ще ги платя персонално. Поемам персонална отговорност ", акцентира кметът на София.
 
" Вярвам, че с това, което отчетохме като неточности, ще подобрим работата с другите институции. Не ме питайте мен за какво няма Генерален проект за организация на придвижването. Питайте тези, които са управлявали 18 години. Има обезпечено финансиране. Започнали сме работа. От май месец има група. По този план се работи. До 2025 година би трябвало да са подготвени всички неща, с цел да се пусне социална поръчка и през 2027 година ГПОД да е подготвен. Критикуващите – 7 години къде спахте? ", разяснява още Васил Терзиев.
 
Незабавното премахване на кмета на столичния регион " Илинден " Емил Бранчевски поради несъответственост беше доказано от Административния съд - София град. Произнасянето на съда не е всъщност, а за искане от страна на Емил Бранчевски да се спре предварителното осъществяване на решението за отстраняването му, взето в края на предходната седмица от Общинската изборна комисия София-град.
 
" Чакам и мен да ме ревизират. Чакаме решението на съда за отстранените от ОИК районни кметове. Може въпросът с оставката на Терзиев да го решат по различен метод и да вървим на избори за кмет наесен. Чакам да видя решението на съда идната седмица за анулиране на изборите. Вътрешно възприятие имам, че ще има избори.
 
Вижда се, че има целенасочена офанзива против всеки, който желае да промени нещо. Всеки, който се бори против това по какъв начин работят системи в тази страна – районни кметове, подуправители на Българска народна банка, хора в разнообразни институции. Виждате с глупостта отстраняването на кмета на " Илинден ". Попълваш заявления, знаеш, че нямаш право да имаш компании. Изведнъж три месеца по-късно се оказваш с компания призрак в Англия, която дори не е дорегистрирана. Тя не е функционираща и не може да прави комерсиална активност. Допускаме неточности, само че чак такива. Има целенасочена офанзива. От нашия самостоятелен съд – в никакъв случай не чакам офанзива ", сподели още кметът Васил Терзиев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР