Чакам да има един ден, в който да аплодирам президента

...
Чакам да има един ден, в който да аплодирам президента
Коментари Харесай

Премиерът Борисов: Изразихме ясно позицията си в подкрепа на Унгария с гласуването на нашите евродепутати

Чакам да има един ден, в който да приветствам президента Радев, в който не е повторил думите на Корнелия Нинова. Така министър председателят Бойко Борисов разяснява от Австрия изявлението на президента Румен Радев, че България е с две позиции за глобите против Унгария.

Има една позиция, ясно изразена, и тя е от партия ГЕРБ в Европейския парламент, където със своите 6 депутати, както и евродепутатът от Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки, са гласували против санкции за Унгария, изясни министър-председателят.

„Има раздвояване на личността в Българска социалистическа партия. Защото Нинова споделя, че поддържа Орбан, а нейните депутати в Екологичен потенциал гласоподават против Унгария“, попита Борисов.

Вчера обясних, че след среща с сътрудниците Симеонов и Каракачанов на оперативно съвещание, нашето решение е държавното управление да стартира да създава тактика, в случай че някой ден се стигне до налагането на глобата. Темата Унгария я няма в Европейския съвет, тя не се разисква, обаче България я разисква, уточни Борисов.



„Аз запитвам един държавен глава не би ли трябвало да е еднообразно далечен от всички партии, не би ли трябвало да е обединител на нацията. Той има право на своето мнение. Ами в случай че стартира да разясня за Пламен Узунов. В президентството е човек с хитлеристки привет, това оказва помощ ли на институцията“, разяснява министър председателят изявленията на Румен Радев за новия вътрешен министър. „Ние по този начин сме решили с обединението и аз мисля, че те ще се оправят добре“, добави той.

„Ние всеки ден сме подлагани на рецензия. Ние в България повече се вълнуваме за Унгария, без да има тематика за нея. А ние тук обсъждаме Брекзит. Ние желаеме да защитим българите, които живеят там. Днес обсъждаме с Алексис Ципрас по какъв начин при естествени бедствия да работим по ефективно“, обясни министър председателят.

Досега единствената твърда и ясна позиция по отношение на Унгария е на ГЕРБ, двойната е на Българска социалистическа партия, съобщи Бойко Борисов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР