Чака ни луда седмица - от плюс 20°С и слънце,

...
Чака ни луда седмица - от плюс 20°С и слънце,
Коментари Харесай

Ако тази седмица сте си помислили, че времето се е побъркало, то прогнозата за следващата още повече ще ви шокира

Чака ни луда седмица - от плюс 20°С и слънце, ще имаме и превалявания от дъжд

Февруарското време тази година сигурно ни изненада с топло време и пролетни температури. Нестабилната прогноза по-скоро припомня за март, в сравнение с за Малък Сечко. Идната седмица също ще е динамична. 

Според моделите към края й ни чака повреждане на синоптичната конюнктура, което ще бъде породено от евентуален средиземноморски циклон, предвиждат синоптиците от Meteo Balkans. Очакваните оптимални температури ще се задържат над климатичната норма. Високите температури ще покачат и заплахата от лавини. Температурите в страната чувствително ще се покачат, като предстоящите стойности ще са към 12 до 22 градуса по Целзий. 

Времето във вторник и сряда

Във вторник времето ще се задържи с раздрана облачност. След обяд над Западна България ще е най-вече слънчево. Слаби превалявания от дъжд чакаме над планинските региони. Късно следобяд и през нощта против сряда облачността над страната от запад последователно ще понижава до ясно време. Очакваните оптимални температури ще се задържат с пролетни стойности – до 12-15°С. Ще духа мощен югозападен вятър. 

В сряда облачността ще е раздра. Следобед ще е и с повече слънчеви часове. Вятърът ще е от югозапад, най-вече слаб. Температурите ще се покачат и над повече региони ще надминат 14°С, а предстоящите оптимални ще са до 17°С.

Времето в четвъртък, петък и през уикенда

Затоплянето ще продължи и в четвъртък и петък ни чака отлично време за разходки и туризъм. Бъдете деликатни по планините. Високите температури, ще покачат и в планините, а това покачва и  опасността от лавини. 

В четвъртък и петък вероятността от превалявания се покачва и съгласно GFS. Очаква се прекосяването и на атмосферно разстройване, като по-значителни ще са преваляванията над Рило-Родопския масив.Не са изключени и гръмотевици.Затоплянето ще продължи и оптималните температури ще са сред 16° и 22°С. 

Към края на седмицата от североизток ще проникне по-студен въздушна маса и температурите ще се намалят.

Вятърът над западните региони ще се ориентира от северозапад, а над източните региони ще се задържи от североизток и ще стартира да нахлува леден въздух. На обособени места в Западна и Южна България ще превали слаб дъжд, в планините над 2000 метра - и от  сняг. Над останалата част от страната ще е най-вече слънчево. Максималните температури ще са сред 12° и 15°С.

Седмичната прогноза е направена въз основата на Европейския модел за средносрочни прогнози и GFS.

Както нееднократно сме подчертавали, сходни прогнози са несигурни в по-дългосрочен, 7-дневен проект, и е допустимо да претърпят промени, по тази причина следете и ежедневните прогнози на MeteoBalkans за най-навременните актуализации.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР