Чък Шумър, ръководещ група сенатори от Съединените щати в Пекин,

...
Чък Шумър, ръководещ група сенатори от Съединените щати в Пекин,
Коментари Харесай

Американският министър Шумър изразява „разочарование“ от отговора на Пекин Израел-Газа

Чък Шумър, управляващ група сенатори от Съединените щати в Пекин, изрази „ отчаяние “ от отговора на Пекин на спора Газа-Израел по време на среща с Китайският външен министър Ван И в Пекин.

Уанг поздрави Шумър, водача на болшинството в Сената, и неговата двупартийна делегация, в Пекинската държавна къща за посетители Diaoyutai, преди да продължи към срещата.

Продължете да четете

листата на 4 детайла Съветът за сигурност на Организация на обединените нации заседава за Газа-Израел, само че не съумява да реализира единодушие по изказване Война Русия-Украйна: Списък с основни събития, ден 593 Могат ли икономическите проекти на Риши Сунак да доведат до смяна в Обединеното кралство? Пол Кагаме: Африканците не могат да останат непрекъснато в позиция на „ жертва “ завършек на списъка

Във встъпителните бележки китайският външен министър сподели, че се надява визитата да „ помогне на Съединените щати да схванат по-точно Китай “.

Той също по този начин сподели, че се надява пътуването да помогне на двете страни „ да ръководят съществуващите разлики по-рационално, помагайки на връзките сред двете страни да се върнат в коловоза на здравословно развиване “.

Шумър на собствен ред благодари на Уанг за посрещането на групата американски политици, които също се надяват да се срещнат с китайския президент Си Дзинпин.

„ За да демонстрираме нашата подготвеност да предприемем откровена, само че продуктивна връзка, аз управлявам тази двупартийна делегация “, сподели той.

„ Много оценяваме времето, което отделяте, с цел да се срещнете с нас “, добави той.

Но Шумър също изрази отчаяние от реакцията на Пекин на събитията през уикенда в Израел и Газа.

„ Продължаващите събития в Израел през последните няколко дни са ужасяващи. Призовавам вас и китайския народ да застанете до израелския народ и да осъдите тези страхливи и жестоки офанзиви “, сподели Шумер на Уанг.

„ Бях доста отчаян, почтено казано, от изказването на Министерството на външните работи, което не сподели състрадание или поддръжка за Израел през тези смутни времена “, добави той.

Пекин прикани в неделя всички страни да покажат „ успокоение “ и „ неотложно преустановяване на огъня “.

Но то не осъжда категорично офанзивите на Хамас, при които стотици хора бяха убити и други отвлечени, вместо това се концентрира върху установяването на решение за две страни за преустановяване на насилието.

Отношенията сред Съединени американски щати и Китай се утежниха по редица въпроси от търговията до обстановките в Хонконг, Тайван и Синдзян, само че поредност от скорошни срещи породиха очаквания, че двата световни колоса могат да преодолеят разликите си. < /p>

Делегацията ще посети Южна Корея и Япония по време на обиколката си в Азиатско-тихоокеанския район.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР