Чък Норис разкри подробности за епичната си битка с Брус

...
Чък Норис разкри подробности за епичната си битка с Брус
Коментари Харесай

Били ли са наистина Чък Норис и Брус Лий в Колизеума и било ли е незаконно?

Чък Норис разкри детайлности за епичната си борба с Брус Лий в края на кино лентата " Пътят на дракона ". 

Възходът към славата на легендата на холивудските бойни изкуства, който през днешния ден (10 март) навършва 83 години, стартира едвам след незабравимото му съдействие с Лий в екшън-приключенския шлагер от 1972 година

Говорейки за борбата си със звездата от Хонконг, която един път сподели, че да се изправи против него би било като „ да се биеш с дете “, Норис разиска въздействието, което сцената е оказала върху някои фенове, написа Daily Star.



В от дълго време изгубени фрагменти той описа какво в действителност се е случило в борбата, развенчавайки една доктрина.

" Пътят на дракона " сподели Лий и Норис, двама от най-великите майстори на бойните изкуства на всички времена, всеки с съвсем несравнимо наличие на екрана, да се бият до гибел в Колизеума в Рим, във финала на кино лентата.

Лий играе ролята на Танг Лунг, млад специалист по бойни изкуства, изпратен да помогне на жена и нейния чичо, откакто локалните нарушители са се прицелили в тях.

Норис, в дебютната си екранна роля като Колт, беше ловък занаятчия на бойните изкуства, вербуван от незаконната организация, с цел да отстрани голямата опасност, представлявана от Танг Лунг.



" Нямаше специфични резултати или столове като оръжия - борбата беше ръкопашна или с крайници в няколко случая, като в последна сметка Норис " срещна основателя си ".

След като видяха двойката да се бие, мнозина повярваха, че има същинско съревнование. Това обаче не можеше да е по-далеч от истината, защото двамата са спаринг сътрудници неведнъж, като Норис, който има черни колани в седем бойни изкуства, призна, че постоянно се е възхищавал от скоростта и силата на Лий.

В едно изявление хонконгската звезда даже твърди, че боят с фигури като Джо Луис, Майк Стоун и Чък Норис би било елементарно, като че ли се бие с деца.

Но Норис, в старите фрагменти, приказва единствено положителни неща за тяхното съдействие. 

Той разяснява: „ Радвах се да работя с Брус Лий във кино лентата, беше доста занимателно. Бойната сцена се счита за класическата бойна сцена на бойните изкуства на всички времена. Така че е хубаво да участваш в бойна сцена, която всички обичат. “

Норис, който е притежател на премията Боец на годината от списание Black Belt през 1969 година, по-късно разкри истината зад дълго поддържано неправилно разбиране от някои от феновете на кино лентата „ Има сцена, в която мятам Брус на земята и той хваща космите на гърдите ми и ги изскубва “, спомня си Норис.

Получавам писмо от този човек и той споделя, че той и синът му са гледали (Пътят на дракона) 26 пъти... Той споделя: „ Наистина ли Брус скубе космиот гърдите ти? Ако го е направил, вие в действителност сте мъжага.

След това Норис признава, че в този кадър не са изгубени никакви косми.

Незаконен ли е бил боят в Колизеума?

Величественият край на кино лентата е една от най-емблематичните подиуми в историята на кунг фу жанра, когато Лий и Норис се изправят един против различен в Колизеума в Рим. Лий е въодушевен от гладиатора Спартак и счита именитата сцена за идеалното място за физически конфликт на култури. Големият проблем е, че там е нелегално да се снима, да не приказваме за бойни подиуми. 

Но с изключение на с неземните си бойни умения, Брус Лий се откроява и с огромна ловкост и съобразителност. Той е несклоняем войник, който живее с убеждението, че " когато има воля, има и метод ".

И Дракона в действителност намира метод да реализира проекта си. Говори се, че той подкупва чиновници на историческия монумент, с цел да го позволен дружно с екипа му в Колизеума. Уговорката е да се преструват на туристи и да внесат снимачната техника, скрита в раниците им.

Брус Лий и Чък Норис разполагат единствено с към час, с цел да снимат замислената сцена. Заплахата, че всеки миг могат да ги заловят, подвига адреналина на двамата бойци и те се впускат в светкавична замяна на удари в сенките на Колизеума.

И макар че и двамата изрично отхвърлят концепцията за действителна борба посред им отвън " Пътят на дракона ", спекулациите не престават, а въпросът кой би победил в пердах сред двамата, още вълнува почитателите на бойните изкуства.

Честит рожден ден, Чък Норис!

Превод и редакция: GlasNews

 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР