Чък е на 15, когато баба му Лиза изживява последните

...
Чък е на 15, когато баба му Лиза изживява последните
Коментари Харесай

Момче продава антична гривна на покойната си баба, за да плати операцията на мама, намира плик на прага на следващия ден

Чък е на 15, когато баба му Лиза изживява последните си мигове. Преди да почине, тя му беше споделила, че има гривна, която се предава от потомство на потомство, и се надява, че той може да продължи тази традиция.

Две години по-късно той седна на дивана в хола и гледаше гривната, за която даде обещание на баба си, че ще се грижи. Имаше сълзи в очите си и непрестанно се молеше за амнистия.

Пет минути по-късно той получи позвъняване. Някой беше подготвен да купи гривната за 40 000 $, откакто видял обявата в интернет. Той помолил мъжа да пристигна и да вземе гривната от къщата им и по този начин се и случило на идващия ден.

„ Това е скъпо допълнение към моята сбирка, младо момче. Радвам се, че ми продаваш това скъпо парче история “, сподели купувачът, който се показал като Стив. Чък не реагира и просто наблюдаваше Стив и специалиста с него, до момента в който разглеждаха гривната.

“Това е уникат. Определено е достоверен ”, сподели специалистът. При това мъжът даде на Чък 40 000 $ в брой. Той благодари на индивида, взе парите и затвори вратата.

Момчето незабавно отиде в стаята, където лежеше болната му майка. „ Мамо, имам парите. Заедно с нашите спестявания събрахме 120 000 $ за твоята интервенция. Ще живееш, мамо! Дръж се “, сподели той, прегръщайки я.

Майка му Емили се усмихна. — Благодаря ти, синко… само че от кое място взе парите? попита тя.

Чък се колебаеше да й каже истината, само че въпреки всичко реши да й каже. „ Продадох гривната на баба “, призна той.

Емили стартира да плаче. “О, синко… това е завещание, предопределено да го запазиш. Съжалявам, че трябваше да го продадеш поради мен ”, сподели тя.

„ Вече изгубих баща. Няма да изгубя и теб. Ще направя всичко, с цел да останеш при мен. Обичам те, мамо “, сподели той, седна до нея и отпусна глава встрани от леглото си, до момента в който тя го прегръщаше с ръка.

Същата вечер Чък се обажда на колата за спешна помощ, която ще откара него и майка му в болничното заведение. Операцията щяла да се състои на идващия ден, по тази причина решили да я записват, с цел да се приготвят.

 Чък извика кола за спешна помощ, с цел да откара него и майка му в болничното заведение. | Инфо: Pexels

Чък остана до майка си цяла нощ, държеше я за ръка и я поддържаше. Лекарят го видя сутринта да спи на стола в болничната стая и го помоли да се приготви.

„ Синко, интервенцията на майка ти ще бъде вечерта. Трябва да се прибереш у дома и да си починеш. Не се притеснявай, тя е в сигурност тук. Ела преди интервенцията. Тя ще има потребност от твоята поддръжка “, сподели лекарят.

Чък се съгласи и се прибра да се освежи и да вземе няколко неща за майка си. Докато се приближаваше до входната им врата, когато видя пакет до вратата. Отвори го и видя гривната, която беше продал предния ден.

 Чък откри кутия на прага си, която съдържаше гривната, която продаде предния ден. | Инфо: Pexels

Той се обади на Стив, с цел да го попита какво се е случило и мъжът разкри, че е забелязал какъв брой смутен наподобява Чък, когато продава гривната. “Попитах съседите за фамилията ви и те ми споделиха през какво сте минали. Съжалявам, не желаех да съм нагъл ”, извини се той по телефона.

„ Трябва да платя болничните на майка ми довечера, само че мога да ти върна парите в най-скоро време, защото ти ми върна гривната “, сподели Чък, сломен.

Стив бързо отговори. „ Не, не. Моля, запазете парите и гривната. Имате потребност от тях повече от мен. Бях единствено на 15, когато изгубих майка си, и нямах пари, с цел да платя лекуването й. Сега имам шанса да спечелвам доста, само че нея я няма… и изцяло разбирам обстановката “, сподели той на Чък.

„ Щастлив съм, че можеш да дадеш на майка си втори късмет за живот. Иска ми се и аз да можех да направя същото. Грижи се за нея и за себе си, младо момче “, сподели Стив, преди да затвори.

 Стив беше благополучен да помогне на Чък, когато имаше най-голяма потребност. | Инфо: Pexels

След късото им позвъняване Чък нямаше по какъв начин да не се разплаче. Той легна на леглото си и плачеше, без да се усети по какъв начин е задремал.

Когато се разсъни, беше тъкмо в точния момент да се върне в болничното заведение. Той държеше майка си за ръка, до момента в който я караха в операционната. „ Ще се оправиш, мамо. Ще бъда тук, когато излезеш. Обичам те “, увери я той.

След няколко часа лекарят напусна операционната, с цел да осведоми Чък. — Операцията на майка ти беше сполучлива — сподели той на Чък. „ На нея към този момент няма да й е мъчно. След като се възвърне изцяло, ще се оправи. “ Чък въздъхна с облекчение.

 Лекарят на Емили заяви положителната вест на Чък след интервенцията. | Инфо: Pexels

„ Много ви благодаря, докторе. Не знаете какъв брой значи това за мен “, сподели той, преди да отиде до касата на болничното заведение, с цел да заплати за интервенцията. Но щом стигнал там, му споделили, че сметката към този момент е уредена.

— Кой го уреди? — попита той сюрпризиран.

„ Човек на име Стив Лорън пристигна този следобяд и заплати всички разноски. Помоли да остане неизвестен, само че по този начин или другояче ще го видите в документите “, сподели касиерът, подавайки му плик с платежните.

Чък незабавно разбра, че Стив Лорън е индивидът, който в началото е купил гривната. Когато майка му се разсъни, той се усмихна и нежно я прегърна.

След като дамата се нормализирала, Чък й сподели гривната и й описа всичко. От този миг нататък Стив става добър другар на Чък и Емили. Готвеха му вкусни ястия и го канеха по празници и специфични мотиви.

Благодарение на неговата благотворителност те изплатиха задълженията и заемите си това им разреши да живеят спокоен живот. Тъй като Стив притежаваше IT компания и работеше като доцент, той също оказа помощ на Чък да влезе в колежа и в последна сметка го нае да работи в своята компания.

Какво можем да научим от тази история?

Любовта побеждава всичко. Чък направи всичко допустимо, с цел да избави живота на майка си, даже да се лиши с доста скъпи неща. В последна сметка любовта и упоритостта му дават втори късмет за живот на най-ценния човек в живота му.

Добротата може да пристигна, когато минимум го очаквате. Стив оказа помощ на Чък, даже когато не беше належащо да го прави. Той отиде над и оттатък, с цел да се увери, че момчето не би трябвало да претърпява това, което той изпитал, когато изгубил майка си.

ТЕКСТ И ПРЕВОД: MOZACHE

Споделете тази публикация с вашите другари!

Споделете с вашите другари!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР