Чадърите свършиха, никой не може да се чувства защитен, независимо

...
Чадърите свършиха, никой не може да се чувства защитен, независимо
Коментари Харесай

Кирил Петков: Вече няма да има чадър над никого

" Чадърите свършиха, никой не може да се усеща предпазен, без значение дали е министър в ръководещата коалиция. Всички ще са под един критерий ". Това съобщи в ефира на министър председателят Кирил Петков. " За мен е значима лустрацията на крадците. Това би трябвало да стане институционално ", уточни още министър-председателят и акцентира, че е дал на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков цялостна независимост в своята работа.

Кирил Петков сподели още, че е била от изгода положителната последователност сред служебния кабинет, управителен от Стефан Янев и нивоизбраното държавното управление на България.

Премиерът разяснява и високите цени на тока, газа и парното, които Народното събрание краткотрайно замрази с мораториум. " Не е обикновено на първия ден, когато новото държавно управление беше гласувано, да има подобен скок на цените. Да бяха изчакали малко ", уточни Кирил Петков. " Мораториумът даде глътка въздух да създадем разбор. Може би би трябвало да се вдигнат цените, само че това не би трябвало да бъде първата стъпка ", добави той.

Министър-председателят засегна и тематиката с връзките на страната ни с Република Северна Македония, наблягайки, че България няма да отстъпва от своите позиции, а ще ги надгражда. " Не става въпрос изобщо за подчинение, а за намиране на общи изгоди ", добави още Кирил Петков. Като значим възможен прогрес министър председателят посочи нуждата от самолетна и влакова връзка сред София и Скопие.

" Моята фантазия е да имаме правораздаване, което да покаже, че в България няма безнаказано нарушение на закона. Не е нито моята, нито като съдружни сътрудници работа, да чегъртаме, само че нашата роля е да сложим хора в прокуратурата, в КПКОНПИ, които да нямат никакви спирачки да ревизират всеки апаш - в предишното, или предстоящ ", сподели още министър председателят Кирил Петков, който за следващ път уточни, че е належащо основният прокурор Иван Гешев да се отдръпна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР