Чад и Румъния се намират на различни континенти и между

...
Чад и Румъния се намират на различни континенти и между
Коментари Харесай

Илон Мъск: Защо знамената на тези държави са еднакви? СНИМКИ

Чад и Румъния се намират на разнообразни континенти и сред тях съвсем няма исторически или географски връзки. Нито една от двете страни също по този начин няма посолство в другата.

Двете страни рядко се появяват в едно и също изречение. Стига да не обсъждате техните национални флагове.

Ако не считаме леките разлики в цветовете, знамената на двете страни наподобяват едни и същи — нещо, на което основният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск се е натъкнал и показа в Twitter.

Why aren’t more people talking about this!? pic.twitter.com/iUFIBcDQrp
— Elon Musk (@elonmusk) 9 септември 2019 г.
Според Енциклопедия Британика флагът на Румъния в началото е бил с хоризонтални линии в синьо, жълто и алено, преди страната да го смени с сегашния отвесен дизайн през 1861 година

Чад пък избира своя байрак, откакто извоюва самостоятелност от Франция през 1959 година

Страната в началото обмисляла байрак в зелено, жълто и алено, само че открива, че Мали към този момент имала същия. Така Чад заменя зеленото със синьо и неумишлено основава знаме, което е съвсем идентично с това на Румъния, написа Business Insider.

Чад не е единствената страна, чийто байрак прилича този на друга страна. Има и няколко други образеца.

Знамето на Мали, което Чад се пробва да избегне да копира, е сходно с това на Сенегал. Знамето на Гвинея също е идентично с това на Мали, само че наопаки.



Знамената на Индонезия и Монако също са със сходни цветове. Знамето на Полша е със същите цветове, само че наопаки.

Всички тези прилики може и да са случайност, само че при други флагове си има причина те да съставляват вариации на една обща тематика.

Знамената на Еквадор, Венецуела и Колумбия са със същите цветове, само че това е по този начин, тъй като са били част от историческата страна Велика Колумбия, която се разпада през 1822 година, съгласно Енциклопедия Британика.

Източник: profit.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР