Ч ували ли сте за термина "Blackfishing"?Той се отнася за

...
Ч ували ли сте за термина "Blackfishing"?Той се отнася за
Коментари Харесай

Какво е Blackfishing, звездите яко го загазиха

Ч ували ли сте за термина "Blackfishing "?

Той се отнася за обстановки, в които човек, който не е негър, съзнателно се пробва да наподобява като подобен. Най-често става въпрос за по-тъмен загар, грим и характерни прически, присъщи за чернокожите, споделя

През седмицата се развихри скандал, обвързван с Blackfishing.

В окото на бурята попадна Иги Азалия, която пусна клип и нова ария. В една от визиите тя бе с много по-тъмен цвят на кожата и с черна перука. И певицата беше упрекната в Blackfishing.

Но Иги Азалия не е единствената звезда, която е отнасяла сходни рецензии.

Ето звездите, които бяха преди нея:

Рита Ора

През 2020 година избухва огромен скандал, когато почитатели на певицата осъзнават, че тя има албански корени. Почитателите на Рита Ора я упрекнаха, че съзнателно основава визията, че е тъмнокожа или най-малко мулатка, защото доста постоянно оформя косата си със характерни плитки.

Кайли Дженър

Докато Рита Ора има единствено един подобен скандал зад тила си, риалити звездата има доста. Причината - още веднъж плитки и характерни за културата на тъмнокожите прически. Хората я упрекват най-често, че си "присвоява " тази просвета за да бъде по-актуална и съвременна, с цел да може да се продават гримовете й.

Така се е стигало нееднократно до обстановки, в които Дженър е трила свои фотоси поради мнения и кавги.

Ким Кардашиян

Описаната нагоре обстановка се е случвала нееднократно и на Ким Кардашиян и то нееднократно. Най-шумният от всички бе абсурдът от 2014 година, когато тя театралничи за корица на списание. Става въпрос за емблематичната фотография, на която тя придържа чаша на задните си елементи. Всъщност ставаше въпрос за пресъздаване на емблематична фотография от 1976 година, на която обаче театралничи чернокожа. Днес и Ким, и фотографът от 1976 година са подложени на критика поради представянето на тялото на чернокожите дами като полов обект.

По-малки, само че въпреки всичко кавги, са обвинявания към Ким, когато е сплитала косата си в така наречен рибена кост.

Ариана Гранде

Кожата на певицата става все по-тъмна и по-тъмна през годините. Обвинявана е в присвояването на разнообразни култури по разнообразни мотиви. Така беше и с видеото към 7Rings, което беше същински международен шлагер.

Селена Гомес

Певицата е с мексикански корени, само че през 2020 година се появява на корица на списание и незабавно е упрекната, че си присвоява културата на чернокожите. Причината тук не са плитките, а тенът на кожата на певицата.

Джиджи Хадид

Трудно бихме съумели да разпознаем модела на фотографията по-долу, само че холандката с палестински корени театралничи за италианския Vogue точно по този начин. Критиците упрекнаха изданието. Тогава Хадид пренасочи рецензиите към основния редактор на изданието. Освен това тя се и извини публично.

По тематиката
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ-->.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Една русокоска споделя на друга: - Знаеш ли, приказва се, че твоят мъж е отпътувал за Холандия дружно със секретарката си! Другата: - Това са… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниИма хора, които са сигурни, че са видели лицето на Христос върху сандвичКомпаниите стегнаха контрола поради големия брой обидиГори завод за матраци„ Това, което си мислехме, че е допустимо, на процедура се оказа невероятно ”, сподели министър председателят на Нидерландия Марк РютеЗа следващ път специфичните изборни студиа на NOVA преобладават в телевизионния ефирИнцидентът стана в неделяСмята се, че Джоди Търнър-Смит е била набелязана от крадците, тъй като се появи на премиерата на кино лентата " After Yang " със златни бижута с диаманти от сбирката на " Гучи ".Болницата ще би трябвало да върне на НЗОК на 1 млн. лева.Джеф Безос и Илон Мъск поздравиха Ричард Брансън за сполучливия полет до космосаПървата партида осведомителна РНК към този момент е основана за тестване на ваксина, приспособена към разновидността ДелтаАсен Василев, Кирил Петков и Николай Денков излязоха с обща позицияВниманието бе ориентирано към полуприкритата гръд на модела " Черната вдовица " излезе по едно и също време в киносалоните и против възнаграждение в стрийминг платформата " Disney+ " Къде отидоха гласовете на ГЕРБ и от кое място пристигнаха тези на " ИТН " То е било пасажер в кола, която се е преобърнала и блъснала в стълбКакво споделиха Станислава Армутлиева и Михаела ЛашоваОт мрежата Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР