Ч овешкият геном е доста сходен с котешкия, пише сп.

...
Ч овешкият геном е доста сходен с котешкия, пише сп.
Коментари Харесай

Откриха генетично сходство между човека и котката

Ч овешкият геном е много подобен с котешкия, написа сп. "Трендс ин джинетикс ", базирайки се на проучване на учени от университета на Мисури, Съединени американски щати.

Оказва се, че приликите сред хората и котките са даже по-големи, в сравнение с тези сред изучени двойки "човек-куче " и "човек-плъх ".

"С изключение на приматите, сравнението сред индивида и котката е едно от допустимо най-близките ", споделя ръководителката на проучването Лесли Лайънс от Колежа по ветеринарна медицина към университета на Мисури.

Според Лайънс котките могат да бъдат употребявани за дейно проучване на заболявания при хората и да допринесат за по-доброто схващане на човешкия геном.
 Шотландските клепоухи котки са извънредно обществени, игриви и отзивчиви
"Работата с примати е скъпа, до момента в който съществуването на котки и послушният им темперамент ги вършат едни от най-подходящите животни за работа ", отбелязва Лесли Лайънс.

Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник: По тематиката.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Между предприемачи: - Казват, че рейтингът на висшето обучение пада! - Така е! В моята компания с висше обучение са единствено чистачката и пазачът! Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниТехнологията, като от филм, е напълно реалнаНовият предмет е заложен в Плана за възстановяванеКакво споделя в изявление министърът на туризма на ГърцияСъпредседателят на " Демократична България " не взе участие в срещата с " ИТН " от днесТя остави след себе си повече от 50 книги лирика, прозаичност, есеистика, пътеписи и произведения за деца " Няма организъм, който да не може да бъде инфектиран с вирус " Мечтите са за сбъдванеНяма заплаха за хората, твърдят от МВРВсички присъстващи народни представители гласоподаваха с " въздържал се " Резултатите идват от 11 области на странатаВижте цялостния лист на претендентите за министриКандидатът за министър-председател я демонстрира за тези, " които се съмняват, че той има такава " Изберете своя любимец на уеб страницата на https://greatmonday.bgПламен Николов показа претендентите на " ИТН " за министри Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР