Ч етиридесет години след сватбата на британския престолонаследник принц Чарлз

...
Ч етиридесет години след сватбата на британския престолонаследник принц Чарлз
Коментари Харесай

Предлагат на търг 40-годишно парче торта от сватбата на принцеса Даяна и принц Чарлз

Ч етиридесет години след сватбата на английския престолонаследник принц Чарлз и принцеса Даяна парче от сватбената им торта се предлага на търг, заяви Би Би Си.

Чарлз и лейди Даяна Спенсър, която след брака си става принцеса на Уелс, се венчават на 29 юли 1981 година в катедралата "Сейнт Пол ". Двойката се разделя 11 години по-късно, през 1992 година, и се развежда през 1996 година Лейди Ди умира в автомобилна злополука в Париж на 31 август 1997 година

Предлаганото на търг парче марципанова торта е украсено с кралския герб в алено, синьо и златно. Непосредствено след церемонията то е поднесено на Мойра Смит, която по това време служи на Кралицата-майка в Кларънс хаус.

(Don't) let them eat cake! A slice of one of Prince Charles and Princess Diana's wedding cakes is up for auction 40 years after the nuptials watched around the world.
— CityNews Toronto (@CityNews)
Парчето торта с размери 20 на 18 сантиметра и тегло 794 грама в продължение на 40 години е съхранявано в стреч фолио в остаряла форма за печене.

Семейството на Смит го пази до 2008 година, когато го закупува колекционер, който в този момент го предлага на търг на "Доминик Уинтър " в Сайрънсестър, Глостършир.

It's lasted longer than the marriage! Slice of Charles and Diana's wedding cake goes up for sale 40 years on still wrapped in clingfilm
via
— Robert Jobson (@theroyaleditor)
За сватбата на принц Чарлз и принцеса Даяна са направени общо 23 публични торти, в това число главната многоетажна плодова торта с височина 1,5 метра и тегло 102 кг.

Парчето, обещано на Мойра Смит, е от тортата, поднесена на членовете на семейството на Кларънс хаус, в символ на признателност за службата им.

Очаква се парчето от сватбената торта, разказано от уредниците на търга като "уникален кралски сувенир ", да бъде продадено за сума до 500 лири.

Аукционът ще се състои на 11 август. От тръжна къща "Доминик Уинтър " припомнят, че е целесъобразно тортата да не се яде.

По тематиката
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Майка на плажа: - Ваньо, не влизай в дълбокото да не те хване някой спазъм! Друга майка наоколо: - Мишо, не влизай на дълбокото, маме!… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниСградата е с повърхност над 2000 квадратни метра и с наем от 66 000 лв. на месец, които би трябвало да се изплащат от бюджета на болницатаКолко са имунизираните във федерациятаВАП сезира културния министър и изисква информация за имотаНовината заяви синът муРаботна група ще изследва нуждата от строежаПри мъжете и дамите равнището на антитела в кръвта се трансформира по друг начинВъпреки напъните на огнеборците пожарите към този момент не са овладени30 компании се споразумели за разпределянето на обектите, разкрива КЗККрум Зарков: Не знаем по какъв начин ще се споделя идващият министър на правораздаването, само че през днешния ден разбрахме, че мислим еднообразно какво той би трябвало да правиКакво гласи текстът ѝЛидерът на " ИТН " прикани за здрав разумДоминиканската република е в тридневен траурТова се случи на изключително съвещание днесСлужебният министър на стопанската система е изслушван в Народното събрание по отношение на положението на Българската банка за развиване " Ще повикаме още другата седмица Бойко Рашков и ще го питаме за всичко ", обявиха Тома Б
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР