Ч астните народни ансамбли се вдигнаха на протест в Триъгълника

...
Ч астните народни ансамбли се вдигнаха на протест в Триъгълника
Коментари Харесай

Частни фолклорни ансамбли излязоха на протест

Ч астните национални ансамбли се подвигнаха на митинг в Триъгълника на властта. Причината е, че те не попадат в обсега на ограниченията, с които страната обезщетява създателите или бизнеса поради пандемията.

Артистите дефинират пърформанса си не като митинг, а като зов за помощ. За тях това е една година без аудитория, без доходи, само че с ежедневни многочасови тренировки, показва

"Обидени сме. Една година никой не ни вижда. Ние сме хората, които поддържат българския дух, българските обичаи и е извънредно време да се сетят, че съществуваме ", споделя Габриела Иванова, танцьор в отбор "Българе ".

Молбата е към властта, която ги е оставила без финансова помощ поради статута им на частен отбор.

"Всичко, което можехме да изхарчим, сме го изхарчили. Лични пари, пари, които бяхме събрали за нашия театър ", изясни Христо Димитров, хореограф на "Българе ".

Част от казуса е, че всички в ансамбъла са на трудови контракти и по тази причина не могат да получат еднократна помощ, като част от българските актьори.

Според Христо Димитров законът би трябвало да се промени на правилото на частните и държавните учебни заведения.

"Каквато е дотацията за държавните, такава да е и за частните. И тогава ще можем да творим изкуство на международно равнище ", счита той. Димитров показа още, че има вяра, че ще ги чуят.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Руски бар. Пред него стопира москвич. Предната лява врата се отваря и водачът пийнал се свлича до колата. Отваря се предната дясна врата, на улицата… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниТя към този момент не попада в кадастъра като земеделска земяПланът е бил прикачен с отключена опция за редакцияДнес се състоя Съвет " Външни работи " посредством видеоконферентна връзкаОсигурена е непрекъсната видеоконферентна връзка на ангажираните структури на ведомствотоДържавният глава се срещна поредно с всички парламентарни групи " Инджинюъти " е първият атмосферен летателен уред в историята на проучванията на другите планетиНационалният имунизационен щаб организира заседаниеКоличествата незабавно са били разпределени към районните здравни инспекцииПо случая са арестувани мъж и жена, повдигнати са им обвиненияСоциологическите изследвания напоследък дават на " Зелените " поддръжка от близо 20% и им отреждат второ място на изборите " Ако от Има Такъв Народ потърсят нашата поддръжка, ние ще бъдем подготвени за диалози ", съобщи водачът Христо Иванов пред журналистиАнонимността на хората е гарантиранаОчаква се да бъдат записани 12 хиляди децаХората се събраха пред Съдебната палата в Бургас в деня, в който се навършва една година от гибелта на Милен ЦветковКакво взеха решение съветските затворнически властиПолитиците, които са еманация на националната воля и избор, би трябвало да резервират положителния звук, безапелационна е Мира РадеваОт мрежата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР