CETIN България, част от PPF Group, е доставчик на мрежови

...
CETIN България, част от PPF Group, е доставчик на мрежови
Коментари Харесай

Пламен Вичев, CETIN България: Нашата мисия е да свързваме

CETIN България, част от PPF Group, е снабдител на мрежови и инфраструктурни услуги на едро, притежаващ и ръководещ една от най-големите електронни съобщителни мрежи в България. CETIN България е учредена през 2020 година след обособяване от Теленор България. Благодарение на своята информационна инфраструктура, висококвалифицирани чиновници и съгласуван с потребителите метод, CETIN България има за цел да обезпечи на своите клиенти извънредно преживяване и резултати, като ръководи устойчивото развиване на технологиите и планува през днешния ден потребностите на утрешния ден. За измененията в света на телекомуникациите и дълготрайните проекти на CETIN България, компанията, която ръководи телекомуникационна мрежа в България с четири следващи Best in Test документа, споделя Пламен Вичев, шеф „ Бизнес развиване и промяна “.

- Г-н Вичев, каква беше първата година на CETIN България?

- Като всяка млада компания в региона на високите технологии, първата година от развиването на CETIN България мина някак бързо, под знака на забавните планове и триумфите, които постигнахме. На първо място за четвърти следващ път мрежата, която CETIN България ръководи и поддържа, получи документа Best in Test, който се издава от интернационалната самостоятелна организация за оценка на качеството на мрежата и потребителското преживяване umlaut.  Това е самопризнание освен за мрежата на , която предоставяме на нашите сътрудници от Теленор България, само че на първо място за хората в двете компании, които я развиват и усъвършенстват непрекъснато.

Нашият фокус продължава да бъде върху качеството на услугите и мрежата, която се употребява от милиони българи. Надградихме нашите достижения и със старта на комерсиална 5G мрежа през юни, с която осигурихме опцията за развиване на последващо потомство софтуерни решения. През лятото на тази година направихме значима крачка в своето развиване с придобиването на 100% oт капитала на две софтуерни компании - „ София Комюникейшънс “ ЕАД и „ Ракком “АД. С тази стъпка нашата компания разшири обсега на услугите ни на територията на град София с достъп до множеството от бизнес постройките в града. С придобиването към нас се причисли умел екип, с чиято помощ ще развием нашето портфолио в региона на закрепените услуги за съгласуваност.

- Какво следва оттук насетне и върху какво ще се концентрира CETIN България?

- Като снабдител на мрежова инфраструктура, наш максимален приоритет остава даването на съгласуваност на всеки и на всички места. CETIN България ще продължи да стои в основата на цифровата промяна на нашето общество, осигурявайки бърз и, на първо място, сигурен транспорт да данни и информация. Именно заради тази причина основен за нашия бизнес приоритет е киберсигурността, която придобива все по-голяма значимост в ерата на 5G и концепцията за съгласуваност когато и да е. В тази тенденция ще продължим да развиваме разнообразни начинания, чиято съществена цел е да поддържат високи стандарти за сигурност.

Очакваме напредък и на услугите в областта на IoT, където след първичния COVID-шок в международен мащаб следим динамичност в тази област. Прогнозите са броят на обвързваните устройства във всяко домакинство да нарастне неколкократно в идващите няколко години. В разнообразни бизнес сегменти, като селското стопанство, комуналните услуги, превоза също се чака все по-бързо нахлуване на IoT решения, които ще подобрят успеваемостта и качеството на създаваната продукция. CETIN България има нужната мрежова инфраструктура, с която да обезпечи този напредък, като работи със своите сътрудници в създаване на цялостни решения за посрещане на техните потребности. Като част от нашата дълготрайна тактика, задачата ни е да идентифицираме софтуерните потребности и да изследваме по какъв начин най-добре да използваме опциите по отношение на частни мрежи, умни градове и периферните калкулации (edge computing).

Като инфраструктурна компания, ние предлагаме и първокласни благоприятни условия за колокация в нашите дейтацентрове в София и Пловдив. В допълнение на това, продължаваме да развиваме лични системи за миграция към облачни услуги, с които да надградим нашето портфолио от услуги за клиентите.

- Каква е главната причина за съществуването на компании като CETIN?

- Основната ни задача в е да свързваме потребителите и бизнеса в България с световния свят посредством интелигентни и най-много качествени софтуерни решения. Това е допустимо с помощта на стимулирания и обединен екип на CETIN България от над 200 души, притежаващ опит и умения в работата с ИТ и телекомукационни технологии от последно потомство, и с помощта на нашата закрепена и мобилна мрежа, покриващата територията на цялата страна. Стремим се да разбираме, предвиждаме и посрещаме потребностите освен на нашите клиенти, само че и на техните крайни консуматори. Преведено на понятен език, това значи да сътворяваме софтуерни решения, които им разрешават да бъдат по-гъвкави, по-достъпни и в последна сметка по-успешни. Наша задача и водещ приоритет остава основаването на устойчиви софтуерни решения през днешния ден, с които нашите клиенти да посрещнат утрешните си потребности. В този смисъл в действителност можем да кажем, че CETIN България е цифровия гръбнак на нашето общество.

" Мениджър Нюз "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР