CD laddering е популярна стратегия за спестяване, при която спестителите

...
CD laddering е популярна стратегия за спестяване, при която спестителите
Коментари Харесай

Има ли все още смисъл от CD laddering или трябва да заключите дългосрочна лихва сега?

CD laddering е известна тактика за икономисване, при която спестителите разпределят своите CD вложения в CD с друг падеж. Например, вместо да отворите 5-годишен компактдиск на стойност $5000, можете да решите да отворите пет разнообразни компактдиска, като 1-, 2-, 3-, 4- и 5-годишен компактдиск, всеки с депозит от $1000.

Тъй като всяка сметка става зряла с течение на времето, имате варианти: Можете или да употребявате парите за нещо, от което се нуждаете, или да отворите нов 5-годишен компактдиск и да продължите да печелите. Умното в тази тактика е, че тя подсигурява, че имате ликвидност, в случай че имате потребност от нея, само че също по този начин ви дава опция да реинвестирате, в случай че не го извършите, и да спечелите огромна възвръщаемост на парите си.

Но макар че можете да спечелите огромна възвръщаемост от компактдискове тъкмо в този момент заради днешната среда с високи скорости, се чака това да се промени. Експертите чакат Федералният запас да намали лихвения % по федералните фондове п...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР