CBS пусна видео, разсекретено от президента Джо Байдън, което е

...
CBS пусна видео, разсекретено от президента Джо Байдън, което е
Коментари Харесай

Публикуваха разсекретено ВИДЕО на терористи преди атаката от 11 септември

CBS пусна видео, разкрито от президента Джо Байдън, което е снимано преди офанзивата на кулите близнаци в Ню Йорк на 11 септември 2001 година Според известия в медиите видеото се разгласява за първи път и на него се виждат атентаторите-самоубийци, взели участие в атентата.

Видеото, съгласно канала, е получено от английската полиция съвсем 14 дни след нещастието, само че преди този момент не е оповестено.

В фрагмента се появяват терористите Наваф ал Хазми и Халид ал Мидхар, които се намират в жилището, където се организира празненството. Местоположението на атентаторите-самоубийци е град Сан Диего, времето е февруари 2000 година

В същото видео се появява и жителят на Саудитска Арабия Омар ал-Баюми, който следствието подозира в образуване на терористични актове. При ареста му измежду доказателствата е открито и това видео. По-късно обвиняванията против Ал Баюми бяха свалени, а самият мъж беше освободен.



Припомняме, че на 11 септември 2021 година Байдън сподели, че отделите би трябвало да одобрят и разгласяват разкрити документи в границите на шест месеца.

Първият документ на 11 септември беше оповестен от ФБР. Припомняме, че 2749 души починаха при терористична офанзива в Ню Йорк, 189 във Вашингтон и 44 в Пенсилвания.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР