Casio откри предварителни поръчки за Moflin - пухкав роботизиран домашен

...
Casio откри предварителни поръчки за Moflin - пухкав роботизиран домашен
Коментари Харесай

Casio създаде робот домашен любимец

Casio откри предварителни поръчки за Moflin - бухнал роботизиран домакински любим, предопределен за антистрес терапия. Играчката основава прочувствена връзка посредством неповторими звуци и придвижвания, оповестява The Verge.

Moflin е създаден в съдействие с японския стартъп Vanguard Industries, само че производството и разпространяването се правят само от Casio. Роботът коства 59 400 йени (около 38 400 рубли) при предварителна поръчка, а продажбите ще стартират на 7 ноември. Casio предлага и абонамент за Club Moflin за 6600 йени на година, който включва отстъпка за ремонт, разчистване и промяна на мъхестия калъф на робота.

Основна характерност на Moflin са неговите антистрес функционалности: роботът се движи и издава звуци, които имитират прочувствена връзка със притежателя му. С течение на времето, с помощта на изкуствения разсъдък, роботът се научава да разпознава притежателя си по гласа и метода на послание. „ Емоциите “, изразявани от играчката, могат да се следят и персонализират посредством мобилно приложение.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР