Capcom актуализира списъка с т.нар. си платинени“ заглавия, като причината

...
Capcom актуализира списъка с т.нар. си платинени“ заглавия, като причината
Коментари Харесай

Resident Evil 2 Remake вече е най-добре продаващата се игра от поредицата

Capcom актуализира листата с така наречен си „ платинени “ заглавия, като повода а това е една забавна смяна. Оказва се, че модифицираната версия на Resident Evil 2 е изместила от първото място досегашния водач Resident Evil Biohazard, трансформирайки се в най-продаваната игра от хорър сериите към този миг. Оказва се, че по време на първата четвърт на годината Resident Evil 2 Remake се е продала в спомагателни 700 000 копия, достигайки 12.6 милиона продадени копия. Resident Evil 7 е с 12.4 милиона копия. Друга забавна детайлност тук е, че последната към този момент игра от сериите – Village (8.3 милиона продадени копия) – към момента изостава от Resident Evil 5 (8.8 млн.) и Resident Evil 6 (8.8 млн.).

На върха на листата с платинени заглавия на Capcom няма особена смяна, като в челото стои Monster Hunter: World със своите 19 милиона продадени копия и Monster Hunter Rise – 13.20 милиона единици.

2023 се обрисува като следващата добра година за японския издател. От началото на годината студиото разгласява три огромни игри: Resident Evil 4, Street Fighter 6 и Exoprimal, а в края на предишния месец Capcom съобщи, че до края на актуалната фискална година (която завършва в края на март 2024) ще разгласяват към момента неанонсирана игра, която ще се продаде в милиони копия. Спекулациите за това дали това ще е ново издание от известните поредици на Capcom или начало на напълно нов бранд, не е известно. Това, което знаем е, че към сегашния миг студиото работи по Dragon’s Dogma 2, само че играта няма съответна дата на излизане.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР