Cantharus е 69-метрова суперяхта, която е предопределена да зашеметява както

...
Cantharus е 69-метрова суперяхта, която е предопределена да зашеметява както
Коментари Харесай

Показаха суперяхта с впечатляващ подводен апартамент

Cantharus е 69-метрова суперяхта, която е предопределена да зашеметява както над водата, по този начин и под нея. Дело на американския дизайнер Дарин Озбърн, концепцията е вдъхновяваща и ви придвижва в подводния свят.
Озбърн, който живее и работи във Флорида, е почерпил ентусиазъм от гръцката дума “cantharus ”, която значи дълбока чаша висок дирек и дръжки във формата на примка. Тя е била употребена в Древна Гърция като съд за светена вода, написа профилираното издание Super Yachts, представени от profit.bg.
Прочетете още
Други преводи на думата, я свързват с шадраван или пристанище в Древна Атина. Независимо какво е смисъла на Cantharus, от през днешния ден тя ще бъде асоциирана с първокласна и футуристична яхта, чийто остъклен дизайн под и над водната линия впечатлява.

 Елегантният корпус с остри линии подсказва, че през погледа на близките този кораб ще наподобява като приказен филм. Тъй като главната палуба е завършена като отворено пространство, то подканя за образуване на празненства, банкети и различен вид събирания на семейство и другари. На борда има огромна конферентна зала и роял.



Cantharus предлага 180-градусова панорама под повърхността на водата. В момента тази зона от яхтата се показва като идеално място за офис, само че тя може да се трансформира и в апартамент, стига притежателят й да изиска.



„ Подводният салон е място, където да бъдеш заобиколен от вода и хубост “, споделя Озбърн в изказване. Дизайнерът прибавя, че ще обезпечи на гостите „ успокоение “, изключително когато са изправени пред по-дълги пътувания по море.

В задната част на основната палуба има обособено празненство пространство навън със сцена, която може да служи и като джакузи. Гостите ще намерят също бар, DJ кабина и огромен изскачащ тв приемник, благодарение на който ще имате лично кино навън.



Междувременно долната палуба предлага уютни зони за настаняване на посетители и просторна съществена кабина.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР