Canon днес представя EOS R5 и EOS R6 – два

...
Canon днес представя EOS R5 и EOS R6 – два
Коментари Харесай

Canon EOS R5 и EOS R6: ненадминати характеристики, неограничена креативност

Canon през днешния ден показва EOS R5 и EOS R6 – два усъвършенствани, пълноформатни, безогледални фотоапарата от революционната система EOS R, употребяваща перспективния RF байонет. Професионалният модел EOS R5 има опцията да снима серия от 45-мегапикселови фотоси с периодичност до 20 кад/сек1 и е първият пълноформатен безогледален фотоапарат в света, допускащ вътрешен запис във формат 8K RAW с периодичност до 29,97fps и формат 4K с периодичност до 120p. EOS R6 е съвършен за фенове и експерти, преминаващи към безогледални модели, които търсят по-широки креативен благоприятни условия. Фотоапаратът е кадърен да снима серия от 20,1-мегапикселови фотоси с периодичност 20 кад/сек1, впечатляващо 4K видео с периодичност до 60p и Full HD видео с периодичност до 120p. EOS R5 и EOS R6 са фотоапарати с ненадминати скорост на работа и резолюция.
 
Прoфесионална безогледална система от ново потомство
Следващо потомство технология на CMOS датчика, съчетана с високопроизводителни RF обективи, разрешава на потребителите да снимат изображения с още по-високо равнище на подробност при водещи на пазара скорости. EOS R5 и EOS R6 могат да снимат серия от фотоси с периодичност до 20 кад/сек1 с електронния затвор изцяло тихо с изцяло автоматизирана експонация (AE) и следящ автоматизиран фокус (AF). Потребителите могат решително да снимат действието в фотоси или видео с извънредно качество и на всевъзможни местоположения, без да смущават обектите. Механичният затвор и този с електронна първа бариера разрешават снимане на високоскоростна серия от фотоси с периодичност до 12 кад/сек1.
За първи път в серията EOS, моделите EOS R5 и EOS R6 са оборудвани с вграден стабилизатор на облика (IBIS) по 5 оси, което е преимущество при работа с всевъзможни типове обективи. Проектирано да работи взаимно със системата за стабилизация на RF обективите, решението е създадено по този начин, че RF обективите и датчикът работят за поправяне на надлъжното наклоняване и хоризонталното завъртане, като датчикът поправя придвижванията по осите X-Y и напречното наклоняване. Тази умна стабилизираща системата компенсира невероятните 8 стъпки по-ниска скорост на затвора2 – най-хубавата стабилизация на облика в света2 – и открива нови равнища на творчество при снимане с ниска скорост на пандиза или запис на видео без статив.
Големият диаметър на RF байонета подсигурява, че светлината доближава до целия датчик, даже при придвижването на датчика в резултат на действието на вградения във фотоапарата стабилизатор на облика. Диаметърът от 54mm разрешава RF обективите да бъдат проектирани с по-голяма кръгова проекция на изображението, осигуряваща по-голям диапазон на придвижване на вградената IS система, което значи, че някои RF обективи без стабилизатор на облика, като да вземем за пример RF 85mm F1.2L USM или RF 28-70mm F2L USM, също могат да реализират стабилизиране при 8 стъпки по-ниска скорост на затвора2.
Потребителите на EF обективи ще се радват на усъвършенствана работа на IS системата, защото вграденият във фотоапарата стабилизатор на облика работи дружно с EF обективите със стабилизатор на облика, с цел да обезпечи промяна на напречното наклоняване и придвижванията по осите X-Y. Дори EF обективи без стабилизатор на облика ще подобрят работата си с помощта на стабилизирането по 5 оси, поддържано от вградената IS система на EOS R5 и EOS R6.
 
Висока рязкост
Процесорът DIGIC X, вграден в EOS R5 и EOS R6 – същият като на флагмана EOS-1D X Mark III – поддържа технологията Dual Pixel CMOS AF II от последващо потомство, издигайки скоростта и надеждността до ненадминати равнища. Най-бързата AF система в света реализира фокус в границите на едвам 0,05 секунди3, като EOS R5 може да концентрира при равнище на осветеност до -6EV5, а EOS R6 е първият фотоапарат EOS, постигащ фокусиране при минимално равнище -6,5EV4,5. Високопрецизната AF система се оправя даже в условия на нищожна светлина или невисок контрастност.
Системата iTR AF X е програмирана посредством логаритъм за „ надълбоко образование “ (метод от изкуствения интелект) и режимът за различаване на лица/очи подсигурява, че обектите са добре фокусирани даже когато се движат непредвидимо при дребна дълбочина на рязкост. Дори човек да се обърне за малко в друга посока, системата продължава да наблюдава главата.
Усъвършенстваното следене на обектите, обезпечено от логаритмите за „ надълбоко образование “, разпознава човешки лица и очи, а към този момент включва котки, кучета и птици в режимите за фотоси и видео. EOS R5 и EOS R6 поддържат високопрецизно фокусиране и следене без значение от размера, стойката, ориентацията или посоката на лицето на обекта, като разрешават на потребителите да снимат решително даже обекти с непредвидимо държание.
 
Интелигентна връзка
С вградена Bluetooth и Wi-Fi връзка, EOS R5 (5Ghz Wi-Fi8) и EOS R6 (2,4Ghz Wi-Fi8) могат елементарно да бъдат свързани към смарт телефони и мрежи за високоскоростно шерване на файлове и FTP/FTPS трансфер. Тази функционалност разрешава също фотоапаратите да се ръководят отдалечено посредством приложенията Camera Connect и EOS Utility и да снимат непосредствено към PC или Mac компютри посредством Wi-Fi или високоскоростна връзка USB 3.1 Gen 2. Изпращането на наличие е също толкоз значимо, колкото и снимането на изображения и видео. EOS R5 и EOS R6 поддържат автоматизиран трансфер на изображения от устройството към облачната платформа image.canon за елементарно шерване и печатане на изображения или консолидиране с работните процеси на Гугъл Photos9 или Adobe Creative Cloud9.
 
EOS R5: Без взаимни отстъпки
EOS R5 бележи невиждан скок в технологиите за безогледални фотоапарати и предлага най-високата разграничителна дарба досега6 за фотоапарат от фамилията EOS. Комбинацията от процесора DIGIC X, CMOS датчика и RF обективите усъвършенства всички аспекти на качеството на изображението, постигайки резолюция от над 45 мегапиксела. До 100% покритие на AF зоната7, 5940 избираеми AF точки и ISO диапазон 100 – 51 200 са характерности, които обезпечават идеално фокусирани обекти даже в условия на доста слаба светлина. Гнездата за две карти поддържат високоскоростна CFexpress карта и SD UHS II карта, поместени в резистентен на атмосферни въздействия магнезиев корпус.
Професионалистите могат вътрешно да записват зашеметяващо 8K 12-битово RAW видео, употребявайки целия датчик, постигайки същинско чувство за кинофилм с непрестанно AF следене на очи и лица на хора и животни. EOS R5 дефинира нови стандарти и за основателите на видео наличие, снимащи във формат 4K. Записвайте 4K DCI (без изрязване на сензора) и 4K UHD видео с кадрова периодичност до 120p (119,88fps) с качество 4:2:2 10-бита, осигуряващо висока резолюция и безпрепятствено придвижване на занимателен каданс с потребление на цялостните благоприятни условия на AF системата. Потребителите, които търсят най-високото 4K качество, могат да употребяват режим 4K HQ, с цел да записват с невероятна подробност при кадрова периодичност до 30p посредством вътрешно предискретизирано 8К видео.
Вътрешен запис на 8K RAW видео с кадрова периодичност до 29,97 29,97fps (без изрязване)
Вътрешен запис на 8K видео с периодичност до 29,97fps (без изрязване) с качество 4:2:2 10-бита Canon Log (H.265) или 4:2:2 10-бита HDR PQ (H.265)
Вътрешен запис на 4K видео с периодичност до 119,88fps (без изрязване) с качество 4:2:2 10-бита Canon Log (H.265) или 4:2:2 10-бита HDR PQ (H.265)
4:2:2 10-бита Canon Log или 4:2:2 10-бита HDR PQ излаз през HDMI при 4K 59,94fps
 
Потребителските желания постановиха връщането на мултифункционалния контролер в EOS R5 в допълнение към функционалността „ AF с допиране и плъзгане “ на 3,2-инчовия преносим сензорен екран с резолюция 2,1 милиона точки. Поддържа се и формат Dual Pixel RAW, който разрешава поправяне на фокуса, поправяне на контраста на фона и смяна на светлината в портрети след снимането им, разширявайки креативните благоприятни условия. 0,5-инчовият електронен визьор (EVF) демонстрира изображението със 120fps и резолюция 5,76 милиона точки за необикновено реален облик, сравним с този на оптичен визьор.
 
EOS R6: Пълно съвършенство
EOS R6, сходно на EOS R5, показва невероятния капацитет на системата EOS R, като дава на феновете опция да снимат внезапни изображения и видео без статив. Осигурявайки водеща в класа скорост на работа и пълноформатно качество, EOS R6 е мощен и повсеместен фотоапарат, който надалеч надвишава потребностите на феновете и полупрофесионалистите във всички жанрове на фотографията. Любителите фотографи на спортни събития и диви животни могат решително да снимат динамични подиуми, употребявайки режима за серия от фотоси до 20 кад/сек1, гъвкавостта на до 6072 избираеми AF точки и автоматизираното фокусиране с следене на лица, очи и животни, основано на логаритми за „ надълбоко образование “. 20,1-мегапикселовият CMOS датчик споделя редица технологии и характерности със датчика на модела EOS-1D X Mark III, осигурявайки диапазон за автоматизираните настройки на ISO чувствителността 100 – 102 400, с цел да могат потребителите да снимат ясни изображения в сложни светлинни условия, като да вземем за пример по време на сватби и събития на закрито, което им дава спомагателна еластичност и избор.
Позволявайки на основателите на наличие да отговорят на възходящите условия за снимане на впечатляващи фотоси и видео, новаторският EOS R6 може да записва във формат 4K UHD с периодичност до 59,94fps посредством предискретизация от 5,1K. Записвайте необикновено видео с гладки придвижвания на занимателен каданс и AF поддръжка, употребявайки формат Full HD с кадрова периодичност до 119,88fps. По време на запис на видео може да се употребява индикацията за преекспониране „ зебра “ като ориентир за конфигуриране на експонацията, което е изключително потребно в условия, в които е евентуално да възникне преекспониране. С опцията за вътрешен запис във формат 8-бита H.264 или 10-бита YCbCr 4:2:2 H.265 и Canon Log, потребителите получават изключителна еластичност при последващата обработка.
0,5-инчовият електронен визьор с 3,69 милиона точки демонстрира изображението с периодичност до 120fps и поддържа минимално забавяне, идеално за снимане на спортни събития, осигурявайки явен и настоящ взор върху обектите. 3-инчовият преносим LCD екран с 1,62 милиона точки предизвиква снимането от нетрадиционни ъгли. Двете гнезда за карти разрешават на потребителите да слагат 2 бр. SD UHS II карти и да записват редом в двете карти даже в разнообразни формати за нараснала сигурност, сигурност и скорост.
 
Представяне на три нови аксесоара за EOS
 
LP-E6NH
Нова батерия с по-голям потенциал, която се доставя с EOS R5 и EOS R6 и е съвместима с всички фотоапарати, които употребяват акумулатори от серията LP-E6. LP-E6NH замества LP-E6N с повишен потенциал от 14%, достигащ до 2130mAh, като разрешава на потребителите да снимат по-продължително и в същото време поддържа съгласуемост със съществуващите артикули и аксесоари.
Ръкохватка с акумулатори BG-R10
Позволява удължено и умерено снимане с EOS R5 и EOS R6, подобаваща да снимане на сватби, диви животни и журналистически репортажи. Новата дръжка с акумулатори дава опция на потребителите да зареждат фотоапарата от две акумулатори (LP-E6/N/NH). Ръкохватката предлага също спомагателни бутони за по-лесно отвесно снимане.
WFT-R10
Wi-Fi мрежова карта вид „ дръжка с акумулатори “ с 2x2 MIMO антени за по-бързо предаване на огромни дистанции, съвместима с EOS R5. WFT-R10 предлага усъвършенствана мрежова работа посредством функционалност за SFTP трансфер през Wi-Fi и поддържа гигабитова скорост през Ethernet порт.
 
Днес Canon ще показа и четири нови обектива RF и два нови удължителя: RF 85mm F2 MACRO IS STM, RF 600mm F11 IS STM, RF 800mm F11 IS STM, RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM, EXTENDER RF 1.4x, EXTENDER RF 2x. Днес излиза на пазара и imagePROGRAF PRO-300 – A3+ принтер с първокласните характерности на продуктите от неведнъж награждаваната серия imagePROGRAF PRO.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР