БЗС подписа рамковия договор за 2020 г. с НЗОК.Новото е,

...
БЗС подписа рамковия договор за 2020 г. с НЗОК.Новото е,
Коментари Харесай

Зъболекарският съюз подписа рамковия договор с НЗОК

БЗС подписа рамковия контракт за 2020 година с НЗОК. " Новото е, че падна горната граница за всички наши жители, които са обеззъбени. От следващата година всички над 65 години, които се нуждаят, ще им бъдат направени преносими тотални протези. Самата протеза е безвъзмездна, те би трябвало да доплатят цената на зъботехническия труд. Ние сме на пазарен принцип и цената ще бъде към 70-80 лева " Това заяви ръководителят на Зъболекарския съюз доктор Николай Шарков пред публицисти на излизане от Министерството на здравеопазването, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ".
" Винаги съм казвал, че пакета за деца е един заслужен пакет, тъй като децата до 18-годишна възраст имат право на един обзор и 4 действия, които включват както кариес, по този начин и неговите затруднения. Преди подписването поставихме едно изискване – следващата година за здравноосигурените лица над 18 години би трябвало да се вземат незабавни ограничения. Не може толкоз години този пакет да е толкоз безпаричен и монотонен. Има и едно нещо в НРД, което остава като че ли прикрито – всички деца с психологични проблеми, всички в обществените домове и всички лишени от независимост, се лекуват изцяло гратис ", добави още той.
Очаква се подписването и на НРД за медицински действия, като сега БЛС е на среща при министъра на опазването на здравето и Надзорния съвет на НЗОК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР