Бюти продуктите са създадени, за да разрешат конкретен проблем, да

...
Бюти продуктите са създадени, за да разрешат конкретен проблем, да
Коментари Харесай

6 от най-употребяваните козметични продукти, които не използвате правилно

Бюти продуктите са основани, с цел да разрешат съответен проблем, да отговорят на потребностите на потребителите, да подобрят типа и положението на кожата и косата, да прикрият недостатъци и да подчертаят привлекателните черти. Неправилната им приложимост обаче има противоположен резултат върху външния тип или най-малкото им пречи да осъществят това, за която са предопределени.

Много дами не употребяват вярно козметиката си. И тук не приказваме за артикули, които са характерни или използвани рядко, а за съществени и постоянно употребявани средства за разкрасяване. Едни от най-често използваните козметични средства се оказват неправилно използвани от нежния пол. Ето кои са те.

1.       Шампоан и еликсир

Дамите постоянно нанасят шампоана и балсама по цялата дължина на косата си, което е изцяло неправилно. Нанасянето на шампоан по дължините лишава от блясъка им, пресушава косъма и го прави предразположен на раздробяване. Шампоанът се нанася единствено в корените посредством масаж. За разлика от него балсамът не трябва да се допира до корените, с цел да не провокира омазняване, пресоване или загуба на размер на косата. Той се нанася основно върху връхчетата и по дължините.

2.       Крем с ретинол
3 лесни стъпки да накарате всеки крем да работи като вълшебна пръчица
Знаете ли, че нормалното нанасяне на крема върху кожата може да се трансформира в същински обред за хубост? В последна сметка, в случай че овладеет...

Продуктите, съдържащи ретинол, ексфолират повърхностния пласт на кожата и подкрепят синтеза на колаген. Дамите ги употребяват за поддържане на свежа и млада кожа. Неправилната приложимост обаче действително реализира тъкмо противоположния резултат – прибързано стареене на кожата. Нанасянето на артикули – кремове, серуми и други, съдържащи ретинол, през лятото без висока и качествена слънцезащита води до изгаряне на кожата от слънцето, формиране на свободни радикали, водещи до поява на фини линии и бръчки. Решението е да пропуснете продуктите с ретинол през лятото или да употребявате качествена фотозащита.

3.       Гъба за декор дьо загар

Повечето дами употребяват този асистент за нанасяне на декор дьо тена и преливане на грима изсъхнал. За да се получи равен, постоянен и натурален загар, гъбата би трябвало да е влажна. Важно е и да е чиста. Изпирайте я през няколко дни и я оставяйте да изсъхне добре, защото във влажната гъба елементарно се развъждат микроби – нещо, което елементарно води до бактериална зараза на кожата и я поврежда.

4.       Тоник

Тоникът е неповторим артикул, който приключва грижата за кожата, успокоява я, обезврежда действието на почистващите артикули и я приготвя за нанасянето на крема. Това важи обаче, в случай че тоникът е без алкохол. Изборът на артикул с алкохол и ежедневното му нанасяне води до пресушаване на кожата, затова до още по-засилено произвеждане на себум.
" Полезни " неща, които в никакъв случай не би трябвало да слагате върху лицето си
Намирането на верните артикули, с които да обгрижваме кожата си, може да е комплицирана задача, защото има толкоз доста марки, които из...

5.       Мицеларна вода

Противно на общото мнение, мицеларната вода би трябвало да се отмие с чешмяна. Мицелите извличат от кожата праха и мръсотията, почистват я идеално, само че в случай че не изплакнете лицето след използването на мицеларната вода, всичко това ще остане върху повърхността на кожата ви.

6.       Слънцезащитен артикул

Повечето хора нанасят фотозащитата едвам когато към този момент са на плажа или даже по-късно – когато усетят, че кожата им пари. Продуктите за отбрана от нездравословното влияние на слънчевите лъчи би трябвало да се нанасят у дома – 30 минути преди излагане на слънце. Важно е и количеството. Повечето хора нанасят доста по-малко артикул от нужното, което лишава от действието му и не обезпечава качествена отбрана.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР