Бюст- паметник наИгнат Канев ще бъде открит на 5 октомври

...
Бюст- паметник наИгнат Канев ще бъде открит на 5 октомври
Коментари Харесай

Откриват бюст-паметник на Игнат Канев в болницата

Бюст- монумент наИгнат Канев ще бъде открит на 5 октомври в русенската болница. Церемонията ще бъде във фоайетона Хирургичния блок и на нея ще участват брачната половинка на Игнат Канев Диди Канев и дъщерите му Анна-Мария Канев и Кристина- Мария Канев.

Паметникът е дело на склуптурката Нина Лишовска.

Българинът Игнат Канев е един от най-големите филантропи на нашето време и най-големият донор в родния си край Русе и района. Игнат Канев и неговото семейство имат голям принос за реализацията на голям брой благородни дела в областта на образованието, опазването на здравето и културата. С подаяние на семейство Канев, в русенската университетска болница са актуализирани отделенията по Педиатрия, Трансфузоинна хематология и Диализно лекуване, както и построяването на детска площадка за децата, които са на лекуване в нашата болница. В знак на благодарност от края на 2017 година болничното заведение носи неговото име.

„ Животът не е единствено да правиш пари и да строиш къщи, човек би трябвало да е и част от обществото. Когато гледаш телевизия, би трябвало да знаеш, че има хора, които нямат тв приемник, и други, които физически не могат да гледат. Няма по-хубаво чувство от това да помагаш. “
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР