Бюст-паметник на проф. д-р Лъчезар Цоцорков бе открит днес, когато

...
Бюст-паметник на проф. д-р Лъчезар Цоцорков бе открит днес, когато
Коментари Харесай

Изградиха бюст-паметник на Лъчезар Цоцорков на рождения ден на „Асарел-Медет“

Бюст-паметник на проф. доктор Лъчезар Цоцорков бе открит през днешния ден, когато се навършват 56 години от формалното стартиране в употреба на МОК „ Медет “. Бронзовата фигура е дело на огромния български ваятел Вежди Рашидов и се намира пред формалния вход на „ Асарел-Медет “ АД.

„ Това е ден, в който си спомняме за труда и делата на хилядите хора, които са съдействали за развиването на „ Асарел-Медет “ през миналите 56 години. Неслучайно избрахме днешната дата за откриването на бюста на татко ми проф. доктор Лъчезар Цоцорков.



Така още един път отдаваме респект на този въодушевяващ водач, който над 30 години беше отпред на „ Асарел-Медет “, който преведе екипа през бурното море на прехода, сложи основата на модернизирането на компанията и построяването на фирмената просвета, която ще ни води към стабилно развиване години напред “, съобщи пред присъстващите ръководителят на Надзорния съвет на „ Асарел-Медет “ АД Димитър Цоцорков, след което откри бюст-паметника дружно с изпълнителния шеф на компанията инж. Делчо Николов.



„ Знаете какво обичаше да споделя господин Цоцорков, че „ Асарел “ е жертван на триумф. Вярвам, че „ Асарел “ ще продължи да бъде жертван на триумф и отсега нататък, поради хората, които работят в компанията. Благодаря на всички от нашия екип за добре свършената работа през тази изключително сложна и предизвикателна година “, съобщи след откриването инж. Делчо Николов.



Първите венци пред паметника бяха сложени от името на „ Асарел-Медет “ АД, фондация „ Лъчезар Цоцорков “ и синдикалните организации в сдружението. След това присъстващите ръководители, синдикалисти и близки оставиха цветя в символ на благодарност към личността на незабравимия проф. доктор Лъчезар Цоцорков.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР