Бюрото за защита на свидетелите към главния прокурор Сотир Цацаров

...
Бюрото за защита на свидетелите към главния прокурор Сотир Цацаров
Коментари Харесай

Бюрото за защита на свидетелите ще има нова база за над 3 млн. лева

Бюрото за отбрана на очевидците към основния прокурор Сотир Цацаров ще има нова база за над три милиона лв.. Това оповестява в. " Сега " в утрешния си брой, базирайки се на оповестена от държавното обвиняване социална поръчка.

За задачата ще бъде ремонтиран комплекс от здания покрай Софийския централен затвор.

Поръчката включва построяването на подготвително стрелбище, зали за образование и тренировки, гаражи и хранилища и автомивка. Комплексът е някогашна благосъстоятелност на военните, само че е трансфериран на правосъдната власт преди години. Две от тях са в неприятно положение и по тази причина ще бъдат разрушени. Останалите ще се ремонтират главно.

В постройката, където ще е стрелбището, ще има и зала за образование, излиза наяве от документите към публичната поръчка. Там би трябвало да се обособи помещение за предпазване на оръжие и муниции, " с количество равно или по-голямо от 100 кг, изчислено като барутно наличие ", написа в поръчката.

От поръчката се схваща още, че ще има и административна част и подготвителна зала. Освен това ще бъдат издигнати 11 гаража, шест склада, а издигната през 1980 година автомивка, ще бъде непокътната.

Бюрото за отбрана на очевидци мина под ръководството на основния прокурор през 2013 година Оттогава Цацаров редовно го оборудва. През 2014 година бе оповестена поръчка за 14 коли за над 17 хиляди лева, а по-късно - за фитнес съоръжение и електрошокови револвери.

Дейността на бюрото е секретна и до момента не са представяни какви са резултатите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР