„Бюрото за контрол върху СРС-та не може да гарантира на

...
„Бюрото за контрол върху СРС-та не може да гарантира на
Коментари Харесай

Шокиращ факт: И Цветан Цветанов е бил подслушван, разкри в парламента Бойко Рашков

„ Бюрото за надзор върху СРС-та не може да подсигурява на жителите прецизен отговор слушат ли ги нелегално. Оказва се, че службите лъжели Бюрото в отговорите, които му пращат. Осем от 10 случая били лъжливи “. Това призна от трибуната на Народното събрание ръководителят на Бюрото Бойко Рашков.

„ Блокирана е активността на бюрото “, показа той.

В изявлението си пред депутатите Рашков съобщи, че е извънредно време да се слагат за разискване тези въпроси, се съгласи той, наблягайки, че има редица проблеми с подслушването. Преди да бъде основано бюрото е имало цялостен безпорядък, в този момент има надзор, по думите му.

Процедурите след 2015 бележат съкращаване и съгласно Рашков се следи стабилизиране на подслушването у нас. Бюрото спряло частично хората с тоталитарни настройки, които желали да слушат хората „ за щяло и нещяло “. Най-некачествените претенции за използване на СРС-та идвали от ДАНС, е оценката на Бойко Рашков.

Завишеното използване на СРС-та не било чак толкоз стеснителен проблем, съгласно шефа на контрола, защото това е „ належащо зло “.

Специализираният углавен съд, който позволява подслушването, дал през предходната година с 1000 повече позволения за използване на бръмбари по отношение на 2015. 30% са отводите на Спецсъда. Прокуратурата е на второ място след Министерство на вътрешните работи по искане на бръмбари.

От думите на Рашков стана ясно, че за закононарушения против корупцията се ползва минимално подслушване.

Той показа шокиращи обстоятелства - и Цветан Цветанов бил подслушван. През 2014 година неговият юрист Менко Менков изискал от Бюрото данни за използването към Цветанов бръмбари. Те обаче били унищожени. Той разясни, че по този начин заместник-председателят на ГЕРБ бил лишен от отбрана.

Припомняме, в Народното събрание участват ръководителите на ДАНС, ДАТО, основният прокурор, вътрешният министър. Те бяха привикани от депутатите да рапортуват за подслушването в страната.

Повод е разглеждането на годишния отчет на Бюрото за надзор върху СРС-та. Скандал избухна още през лятото, когато ръководителят му Бойко Рашков скочи на ДАНС и основна прокуратура с обвинявания за нерегламентирано използване на бръмбари върху политици и публицисти.

Преди десетина дни алените още веднъж повдигнаха въпроса.

На брифинг в Народното събрание Славчо Велков напомни думи на ръководителя на бюрото за надзор върху специфичните разследващи средства Бойко Рашков.

Източник: news.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР