Бюрото на Европейската прокуратура в София провежда обиски в два

...
Бюрото на Европейската прокуратура в София провежда обиски в два
Коментари Харесай

Европрокуратурата обискира хотели в наш ски курорт за измама за €220 000

Бюрото на Европейската прокуратура в София организира обиски в два хотела в български ски курорт, оповестиха от институцията, ръководена от Лаура Кьовеши.

Причина са е следствие за машинация със дотации за битка с COVID-19 за 220 000 евро.

През 2020 и 2021 година разследваната компания получила сумата от Европейския обществен фонд (ЕСФ) по три оперативни стратегии. Субсидиите трябвало да компенсират изгубените хонорари на личния състав поради прекъсването на туристическия поток по време на пандемията.

Смята се, че работодателят изискал някои от чиновниците да върнат част от получените пари и че документите били подправени от тяхно име, с цел да се потвърди, че те са получили финансова отплата.

За съмненията била известена ДАНС. Обиските били осъществени през днешния ден сутринта от ГДБОП.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР