Бюрата по труда продължават да приемат заявки от работодатели по

...
Бюрата по труда продължават да приемат заявки от работодатели по
Коментари Харесай

Бюрата по труда продължават да приемат заявки от работодатели по проект Заетост за теб

 Бюрата по труда не престават да одобряват поръчки от работодатели по план " Заетост за теб ".

Реализацията на плана е в отговор на настъпилите стопански последици от усложнената епидемиологична конюнктура в страната и фактът, че на редица стопански субекти и работодатели им се наложи да понижат или напълно спрат осъществяването на своите действия, в резултат на бързо разпространяващия се ковид (COVID-19) и наложената обществена изолираност, за предварителна защита от преместване на заразяването.

Целта на плана е да се даде поддръжка за реинтеграция в претовареност на безработните лица, останали без работа вследствие от зародилата пандемия и разпространяването на ковид Коронавирус – 19. В отговор на провокациите, свързани с следения бърз ритъм на растяща безработица в страната, планът цели да окаже навременна поддръжка на работодатели за наемане на безработни лица посредством обезпечаване на дотация за претовареност. По този метод чрез осъществяването на плана ще се спомогне за по-бързото възобновяване на икономическите и индустриални процеси в предприятията, а въпреки това ще се обезпечи предварителна защита от изпадане в продължителна безработица на записаните в бюрата по труда лица. По плана ще се дава поддръжка за наемане на безработни лица на цялостно или ненапълно работно време (най-малко на 4 часа) за интервал до 6 месеца. С цел гарантиране на резистентност, работодателят е задължен да резервира заетостта на 75 % от подкрепените лица за интервала, еднакъв на интервала на половината интервал на субсидираната претовареност. 

Финансовият запас е в размер на 160 000 000 лева, разпределен на квотен принцип по области, а от тях 50 000 000лв. е избрана национална квота за предпочитано подкрепяне на работодатели от сфери " Хотелиерство и ресторантьорство " и " Туристическа агентска и операторска дейност; други действия, свързани с пътувания и резервации “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР