Бюлетините от две секции в Монтана ще се броят повторно

...
Бюлетините от две секции в Монтана ще се броят повторно
Коментари Харесай

Бюлетините от две секции в Монтана ще се броят повторно

Бюлетините от две секции в Монтана ще се броят наново поради голям брой установени нарушавания, станали ясни от видеонаблюдението.

Бюлетините от двете най-проблемни секции – в село Габровница и в квартал „ Кокошарник ”, ще се броят ръчно в правосъдна зала по дело, заведено от претендента за кмет на Монтана Петър Петров, повдигнат от " Възраждане ".

От партията са подали тъжба и против изборите за общински съветници. Делото по нея следва да бъде прегледано в административния съд в града.

Междувременно потегли делото за подправените бюлетини в Малорад. Във врачанския областен съд ще се изправят подсъдимите Моника Йорданова, ръководител на 5-та СИК в селото и Цветослав Цветков, член на същата изборна комисия. Те са обвиняемив това, че на 29 октомври към 23.00 часа са подправили вота, като са дописали бюлетини за няколко претенденти за общински съветници за община Борован. Нарушениетосе видя от видеозаписа на преброяването на вота.

На фрагментите се вижда по какъв начин ръководителят на комисията от ПП-ДБ Моника Йорданова дописва нещо по бюлетините, чува се и глас зад кадър да споделя:„ Тук сме си наши хора, да помогнем на Мартин и на Баче Цено… ”. Членовете на комисията не са знаели, че камерата на масата излъчва.

Законът планува наказване " отнемане от независимост " от една до пет години за длъжностно лице, както и лице от състава на изборна комисия, което по какъвто и да е метод преправи резултат от избори.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР