Бюлетинът на атомните учени обяви, че Часовникът на Страшния съд

...
Бюлетинът на атомните учени обяви, че Часовникът на Страшния съд
Коментари Харесай

Часовникът на Страшния съд: Остават 100 секунди до Апокалипсиса

" Бюлетинът на атомните учени " разгласи, че " Часовникът на Страшния съд " ще остане на 100 секунди до среднощ, както беше и през 2021 година Учените показват нуклеарните оръжия, изменението на климата и пандемията от COVID-19 като " екзистенциална опасност за човечеството. "

" Часовникът на Страшния съд " е алегоричен часовник, основан през 1947 година от Съвета на шефовете на списанието " Bulletin of the Atomic Scientists " на Чикагския университет. Колкото по-близо е часът до среднощ, толкоз е по-близо Земята до световна злополука.

75 години по-късно обстановката в интернационалната сигурност не се е нормализирала. Напротив, часовникът остава най-близо до апокалипсиса, който поставя завършек на цивилизацията, тъй като светът се намира в извънредно рисков миг.

Рейчъл Бронсън, президент и основен изпълнителен шеф на Bulletin of the Atomic Scientists сподели, че часовникът " продължава да витае рисково, напомняйки ни какъв брой доста работа би трябвало да се свърши, с цел да се подсигурява по-безопасна и по-здрава планета . По принцип от 2020 година светът остава на 100 секунди от своето заличаване.

Най-благоприятна е била прогнозата през далечната 1991 година - цели 17 минути. Това се изяснява с обстоятелството за края на Студената война и колапса на Съюз на съветските социалистически републики, само че и на появилите се очаквания за народна власт по света.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР