Бюджетният дефицит вече достигна 1.2 млрд. лв.Бюджетният дефицит на България

...
Бюджетният дефицит вече достигна 1.2 млрд. лв.Бюджетният дефицит на България
Коментари Харесай

Вечерни новини: Бюджетният дефицит расте; Съдът постанови блокиране на торент сайта Zamunda

Бюджетният недостиг към този момент доближи 1.2 милиарда лева
Бюджетният недостиг на България към този момент е 1.2 милиарда лева, демонстрират данните на Министерството на финансите. Отрицателното салдо е насъбрано в рамките единствено на пет месеца – интервал, в който страната по принцип получава най-вече приходи от налози и прави минимум разноски. Предстои втората половина на годината, в която обичайно заплащанията са по-високи.
Турската „ Пергостил “ влага 5 млн. лева в нова фабрика в Димитровград
Турската компания „ Пергостил “ ще влага 5.1 млн. лева в построяването на нова фабрика в Димитровград, с. Крепост. Тя ще е за произвеждане на алуминиеви перголни и стъклени системи и с нея ще се открият 20 нови работни места.
Съдът постанови блокиране на торент уеб страницата Zamunda
Българската асоциация на музикалните продуценти (БАМП), дружно с IFPI – организацията, представляваща звукозаписната промишленост в международен мащаб – завоюваха на първа инстанция дело против най-популярните торент уеб сайтове в България. БАМП заяви, че Софийски градски съд е постановил, че три интернет доставчика в България би трябвало да блокират достъпа на своите клиенти до уеб страниците на ThePirateBay и Zamunda.
Инфлацията в еврозоната падна до равнището отпреди войната в Украйна
Инфлацията в еврозоната спадна до най-бавния си ритъм, откогато Русия нахлу в Украйна. Това поддържа причините на Европейската централна банка (ЕЦБ) скоро да постави завършек на политиката си за повишение на лихвените проценти, написа CNN.
Строителството в България тече с цялостна мощ за разлика от Европейски Съюз
Само в девет страни от Европейския съюз са се нараснали разрешителните за градеж през 2022 година спрямо 2021 година Сред тях е и България, излиза наяве от данни на Евростат. Отчетеното нарастване в България е с 12%, което е и едно от най-големите.
КЕВР реши цената на газа през юни да падне с 15%
Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) утвърди цената на природния газ за юни в размер на 65.82 лева./MWh (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС). Това беше и препоръчаната по-рано през днешния ден от „ Булгаргаз “ стойност, която е с 15.2% по-ниска от цената за април.
Италианска компания ще прави полетите с медицинските хеликоптери
Вицепремиерът и министър на превоза и известията Христо Алексиев избра италианската Alidaunia за осъществяване на полети с вертолети за потребностите на незабавната здравна помощ по въздуха (HEMS). Компанията е подала по-ниска оферта от съперника си – Avincis.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР